poster

Здравље на квадрат

Zdravlje na kvadrat (2016)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 94

Содржина

Остеоартритис кука често називају главним непријатељем квалитете живота старије популације. Ријеч је о дегенеративној болести зглоба кука с упалном компонентом. Који су симптоми ове болести и како ју лијечити, сазнајте у Здрављу на квадрат.
Расхлаѓени простори врло су угодан спас за вријеме љетних вруќина, али с клима уреѓајима треба поступати опрезно. Наиме, разлика измеѓу вањске и унутарње температуре у правилу не би требала бити веќа од седам ступњева Целзија јер нагле измјене температуре такоѓер имају штетне посљедице на здравље човјека.
Топлински удар озбиљно је и животно угрожавајуќе стање. Оно се не смије схватити олако, а посебно би опрезне требале бити старије особе и дјеца и то зато што имају ослабљен сустав терморегулације у тијелу па су стога под веќим ризиком. Екипа Здравља на кварат отишла је у Наставни завод за јавно здравство „Др. Андрија Штампар по савјете како поступити у случају топлинског удара.
Купајуќи се у мору, сигурно сте некада примијетили да ранице на вашем тијелу брже зацјељују. То се може захвалити антисептичком дјеловању морске воде, а њезино дјеловање најучинковитијим се показало код реуматских болести и стања након различитих пријелома. Зашто морску воду зову љековитом зна лијечник обитељске медицине Милан Мазалин.

Слики

Здравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадрат

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.