poster

Смрт на богословији: 1. дио

Death in Holy Orders (2003)

Драма, Трилер, Криминал, Mистерија | Обединетото Кралство
Режисер: Jonny Campbell

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 1 - Part 1

Содржина

Мартин Схаw глуми детектива Адама Далглеисха из Сцотланд Yарда, који истражује изолирану вјерску заједницу чији је склад заувијек нарушило убојство студента.
Радња је смјештена на Ст. Анселму, англиканском теолошком факултету у забаченом градиќу на британској обали. Након што је пронаѓено трупло студента, његов имуќни отац затражи да Сцотланд Yард докаже да се доиста радило о несретном случају. Далглеисх је често као дијете долазио у Ст. Анселм па одлучи поновно отиќи онамо не очекујуќи ништа више од носталгичног повратка сјеќањима и сухопарног прегледа подастртих доказа...
"Смрт на богословији" има све квалитете изврсне минисерије - особит осјеќај за детаље, по чему је препознатљива П. Д. Јамес, ауторица романа према којем је мини-серија снимљена, те сложено и вјеројатно кажњиво дјело само су неке од њих.
1. дио
Кад студента теологије Роналда Треевеса наѓу угушеног испод гомиле земље и пијеска на оближњој плажи, доима се да је био жртва одрона. Меѓутим, његов отац - богати отац индустријалац, Сир Алфред Треевес - увјерен је да водство факултета прешутјело истину како би избјегло скандал. Захтијева да Сцотланд Yард преиспита извјешќе о случајној смрти. Прије но што заповједник Далглиесх успије загрепсти испод површине случаја, догоди се још једна смрт: Маргарет Мунрое, праља. Службено, узрок је затајење срца, но она се у посљедње вријеме присјетила догаѓаја од прије 12 година који би могао имати утјецај на предметни случај. Над заједницом у Ст. Анселму надвија се пријетња. Архиѓакон Маттхеw Црамптон један је од неколико аутсајдера који посјеќују Ст. Анселм, а намјера му је затворити факултет и распродати имовину...

Слики

Смрт на богословијиСмрт на богословијиСмрт на богословијиСмрт на богословијиСмрт на богословији

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.