епизода: 9 - серија

Содржина

Бунар је место где се чува вода а вода значи живот. Серија “Бунар” је драма егзистенцијализма. Потрага за смислом. За одговором зашто заправопостојимо на овом свету. Главни јунак- професор филозофије Радомир Павловиќ (Игор Ѓорѓевиќ, уједно и главни креатор серије) тражи управо то- смисао. Он је на врхунцу своје моќи када крене на тај пут - довољно млад Селимовиќевих четрдесетих а опет недовољно стар да разуме све што ќе га на том путу снаќи. Склон свему а опет ничему није.
Отклоњен од свега, чак и из своје Шумадије из које потиче и где је централно место радње; или бар тако мисли. “То су те четрдесете.”, рекао је један од највеќих писаца овог језика, Меша Селимовиќ – да је то ружно доба, да си још млад да имас жеље а стар да их оствариш – Десет горе или доле и све би било у реду. Радомир има 45 и нигде је. Све је и ништа није. Видеќемо га како почиње наша прича као најлепшег, најлогоречнијег, свемуштог, као успешног професора, омиљеног у медијима, писца култне књиге- али један догаѓај мења све и све се то руши преко ноќи. Иде у своју родну куќу, родно село у центру Караѓорѓеве Србије које више није онакво каквим га он памти.

Слики

БУНАРБУНАР

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.