СЕРИИ Stranica 1

 • Тајната војна

  четврток

  24.10.19

  02:35

  Тајната војна

  The Secret War (2011)

  Помеѓу 1943 и 1944 г., тајни агенти на Сојузниците се спуштиле со падобрани зад непријателските линии во германски окупираната Франција. Тие го поттикнале создавањето на нова мрежа во Франција.

 • Морнарички специјалци

  четврток

  24.10.19

  03:50

  Морнарички специјалци

  SEAL Team (2017)

 • Нацистички мегаструктури: Спремни за борба

  четврток

  24.10.19

  09:45

  Нацистички мегаструктури: Спремни за борба

  Nazi Megastructures (2013)

  U znak odmazde za savezničko bombardovanje, Hitler je naredio razvoj rakete V1. Prvi krstareći projektil je zauvek izmenio lice rata.

 • Тајната војна

  четврток

  24.10.19

  19:00

  Тајната војна

  The Secret War (2011)

  Помеѓу 1943 и 1944 г., тајни агенти на Сојузниците се спуштиле со падобрани зад непријателските линии во германски окупираната Франција. Тие го поттикнале создавањето на нова мрежа во Франција.

 • Нацистички мегаструктури: Спремни за борба

  четврток

  24.10.19

  21:00

  Нацистички мегаструктури: Спремни за борба

  Nazi Megastructures (2013)

  U pokušaju da pokore svet, Nacisti su napravili neke od najvećih i najsmrtonosnijih primeraka vojne opreme i tehnologije razaranja u istoriji.

 • Втората светска војна низ цифри

  четврток

  24.10.19

  21:00

  Втората светска војна низ цифри

  WWII in Numbers (2018)

  Октомври 1940 г.: Свесни дека 85% од изборното тело биле против влегување во европската војна, Рузвелт ветил нешто што не можел да го исполни. До 1945 г. загинале речиси 15 милиони Американци.

 • Тајната војна

  четврток

  24.10.19

  22:50

  Тајната војна

  The Secret War (2011)

  Агентката на Управата на специјални операции, Кристин Гранвил, собирала витални информации со францускиот Отпор и имала неверојатно соочување со Гестапо.

 • Последната одбрана на Хитлер

  четврток

  24.10.19

  23:00

  Последната одбрана на Хитлер

  Hitler's Last Stand (2019)

  Septembar 1944, nakon oslobađanja većeg dela Francuske, Luksemburga i Belgije, saveznici pokreću ambiciozan plan generala Montgomerija kako bi završili rat 1944.

 • Втората светска војна низ цифри

  петок

  25.10.19

  00:45

  Втората светска војна низ цифри

  WWII in Numbers (2018)

  Октомври 1940 г.: Свесни дека 85% од изборното тело биле против влегување во европската војна, Рузвелт ветил нешто што не можел да го исполни. До 1945 г. загинале речиси 15 милиони Американци.

 • Последната одбрана на Хитлер

  петок

  25.10.19

  01:55

  Последната одбрана на Хитлер

  Hitler's Last Stand (2019)

  Septembar 1944, nakon oslobađanja većeg dela Francuske, Luksemburga i Belgije, saveznici pokreću ambiciozan plan generala Montgomerija kako bi završili rat 1944.

 • Тајната војна

  петок

  25.10.19

  02:30

  Тајната војна

  The Secret War (2011)

  Агентката на Управата на специјални операции, Кристин Гранвил, собирала витални информации со францускиот Отпор и имала неверојатно соочување со Гестапо.

 • Морнарички специјалци

  петок

  25.10.19

  04:50

  Морнарички специјалци

  SEAL Team (2017)

 • Тајната војна

  петок

  25.10.19

  19:05

  Тајната војна

  The Secret War (2011)

  Агентката на Управата на специјални операции, Кристин Гранвил, собирала витални информации со францускиот Отпор и имала неверојатно соочување со Гестапо.

 • Втората светска војна низ цифри

  петок

  25.10.19

  21:00

  Втората светска војна низ цифри

  WWII in Numbers (2018)

  На Хитлер не му било важно освојувањето, туку да убие што повеќе Евреи. За да продолжи да се бори доволно долго за да ги уништи Евреите, морал да освои еден град: Сталинград.

 • Тајната војна

  петок

  25.10.19

  22:50

  Тајната војна

  The Secret War (2011)

  Шпанскиот агент, Хуан Пујол, работел за Британците и им праќал погрешни информации на Германците, вклучувајќи и лажни информации за десантот во Нормандија.

Почеток « 1 2 » Крајот
ТОП ЛИСТИ

Најави се