poster

Fever Pitch: The Battle for the Premier League

Fever Pitch: The Battle for the Premier League (2022)

Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: Sophie Donovan, Nick Mattingly

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 4

Содржина

Кроз бројне драме, узбудљиве спортске приче и тренутке сукоба, серија говори о револуцији у енглескоме ногомету. Кад је пет клубова одважно напустило Ногометну лигу 1991. године, био је то почетак 30-годишње сапунице у којој су главне улоге имали пословни магнати, суперзвијезде, незаситни новинари и загрижени навијачи. Причу преносе људи који су је проживјели - Ериц Цантона, Винние Јонес, Алан Схеарер, Давид Бецкхам - али ова прича говори и о томе како се енглески ногомет из спорта преобразио у посао, дословно преко ноќи. Руперт Мурдоцх и његов нови сателитски канал Скy ТВ постали су нераскидиво везани за будуќност "најљепше игре". Приљевом милијуна фунта дошло је до тектонских помака у томе спорту - неки су били позитивни, неки баш и нису. Новинари су почели дубље истраживати приватни живот нових "роцк звијезда" ногомета, а долазак узбудљивих нових играча из иноземства учинио је енглеску лигу најузбудљивијом и најгледанијом на свијету. Враќамо се на почетак како бисмо видјели како је ногомет у 1990-има био одраз британске културе и друштва, растуќе опсједнутости славним особама, промјенама значења мужевности и ружног проблема расизма. Почетком 1990-их енглески ногомет био је на дну, годинама праќен хулиганизмом и трагедијама. Крајем десетљеќа Манцхестер Унитед, побједник Премиер лиге, био је краљ Еуропе. Енглески ногомет постао је глобалан.

Слики

Fever Pitch: The Battle for the Premier LeagueFever Pitch: The Battle for the Premier LeagueFever Pitch: The Battle for the Premier LeagueFever Pitch: The Battle for the Premier LeagueFever Pitch: The Battle for the Premier League

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.