сезона: 1

епизода: 9 - Dziewięć

Содржина

Временски оквир дешавања је Пољска осамдесетих година, прошлог века у току промена политичких система. Кишловски је избегао свакодневне аспекте живота у Пољској тога времена, а бавио се оним темама које су универзалне.
Ова контроверзна мини-серија се састоји од десет епизода које нису стриктно везане за поједине заповести. Неке обухватају више њих, а неке целокупан етички систем који треба да прикажу. Тематика ових прича је религијска, а структура библијска. Као што је речено, базирана је на десет божјих заповести, истичуќи њихову актуелност.
Ликови, који су живели живот изван организованих религиозних правила, суочени су у одреѓеном тренутку са етичким и моралним проблемима које морају да реше. Сви су они станари једног комплекса зграда, а појављује се и један момак који ништа не говори, а који може да представља самог Христа.
Сценарио за Декалог су заједничким снагама писали Кишловски и његов верни сарадник и имењак Писевиц. Првобитна намера била је да ангажују десет различитих редитеља како би реализовали пројекат, али од тога одустало па се режије прихватио сам Кишловски уз компромис да директор фотографије буде различит у свакој епизоди.

Слики

Декалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, деветДекалог, девет

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.