poster

Амерички бомбашки напад: Мотив трагедије 19. травња

An American Bombing: The Road to April 19th (2024)

Режисер: Marc Levin

рејтинг: 6.8/10

Содржина

Године 1995. Американац Тимотхy МцВеигх детонирао је камион пун експлозива испред савезне зграде Алфред П. Муррах убивши 168 особа, од чега 19-еро дјеце. У режији Еммyјем награѓеног Марца Левина, овај документарац истражује пораст политичког насиља у Америци кроз призму бомбашког напада у Оклахома Цитyју пратеќи коријене протувладина сентимента и његове одјеке у данашњем друштву. Уз емоционална упозорења оних који су претрпјели трагичне губитке у најсмртоноснијем домаќем нападу у повијести САД-а, филм повезује МцВеигха с идеологијом ширег екстремистичког покрета, истодобно пропитујуќи лекције научене из прошлих терористичких чинова и служеќи као важан позив на буѓење.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Филмска пропусница, филмска пропаст (2024)

    image
    Во период од осум години, од една од најбрзо растечките претплатни услуги во Соединетите Држави, “МувиПас“ отиде до тотален банкрот. Во режија на наградуваниот...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.