poster

Žmurke

Žmurke (2019)

Dramë | Serbi

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion
Vlerësimi: 6.2/10

Serija Žmurke predstavlja intimnu, autobiografsku i antiratnu priču iz detinjstva Miše Radivojevića i njegovih drugara u malom mestu u Srbiji. Žmurke su serija sa decom, ali namenjena pre svega odraslima. Serija govori o deci u ratu, ali je usmerena ka tome šta bi odrasli mogli da nauče iz njhovog pogleda.
U seriji od šest epizoda ispričane su dirljive, uzbudljive i tragične priče kroz vizuru dece. Sva surovost sveta prikazana je kroz turbulencije u tek oslobođenom malom gradu, gde deca nisu imala isti tretman, iako nisu bila odgovorna za grehe ili uspehe roditelja. Tema Žmurki nije tipična samo za period koji obrađuje serija, već je ona vezana i za sudbinu dece savremenog sveta u kome živimo, gde desetine, stotine miliona ljudi u potrazi za srećom ne pitaju i ne osluškuju vlastitu decu, šta je za njih sreća, šta je za njih ’’pravda’’ ili ’’krivda’’.

REKOMANDIMET
  • The good doctor (2017)

    image
    Shaun Murphy, një kirurg i ri me autizëm dhe sindromën Savant, rekrutohet në njësinë kirurgjikale të një spitali prestigjioz.
  • Tajne vinove loze (2021)

    image
    Okosnicu TV serije „Tajne vinove loze“ čine priče o dve porodice smeštene u graničnim područjima Srbije. Porodica uspešnog poslovnog čoveka Vuka, iz Subotice,...
  • The Resident (2018)

    image
    Një grup mjekësh në Spitalin Chastain Memorial përballen me sfida personale dhe profesionale.
  • Love to Death (2018)

    image
    The series is a complex story of destinies that intersect when they assassinate a media mogul on their wedding day, at the same time that an assassin in the...
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.