poster

A Spy in Love

Un espion à Pékin (2013)

Dokumentar | Francë

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion
Vlerësimi: 6.0/10

PëRMBLEDHJE

Iz jedne neobične životne priče, saznajte kako izgleda život jednog običnog špijuna. Jedan diskretni francuski službenik nižeg reda, zbog čiste ljubavi postao je žrtva kineska manipulacije, a onda i špijun. Kako je moguće da čovek sasvim iznenada utome u svet izdaje, manipulacije i laži? I po koju cenu?
Januara 1964. godine, predsednik Šarl de Gol objavio je da Francuska priznaje Naordnu republiku Kinu. Mesec dana kasnije, Francuska će biti prva zapadna zemlja koja će otvoriti ambasadu u Pekingu od korejskog rata i dvadesetogodišnji Bernar Bursiko dolazi da radi kao knjigovođa u ambasadi. Skoro dve decenije kasnije, 30. juna 1983. godine, na jednoj užurbanoj ulici u Parizu, francuska tajna služba hapsi Buriskoa i njegovu suprugu, pekinšku opersku pevačicu Ši Pei Pu. Obični službenik zapravo je špijun, koji je radio za kineske obaveštajce prethodnih 20 godina. Ali, to nije sve. Istog dana, Buriskou saopštavaju da je žena sa kojom je živeo isto dve decenije - muškarac.
Preko noći, neverovatna priča je eksplodirala na svetskom nivou. Ona će biti inspiracija Dejvidu Henriju Hvangu da napiše Madam Baterflaj, hit-predtsavu na Brodveju, kao i Dejvidu Krinenbergu za istoimeni film, u kom su glumili Džeremi Ajrons i Džon Loun. Ali, istinita priča nikada nije ispričana, jer su Ši Pei Pu i Burisko uvek odbijali da je otkriju...

KOHëZGJATJA: 52 min

Fotot

A Spy in LoveA Spy in LoveA Spy in Love

Rishikime


Ska rishikime
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.