Vojno redarstvene akcije Bljesak-Oluja: Sječanja i ožiljci

Vojno redarstvene akcije Bljesak-Oluja (2003)

Dokumentar | Kroaci

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

SEZONI: 1

EPISODI: 6

PëRMBLEDHJE

Nakon blistavih pobjeda u vojno-redarstvenim akcijama "Bljesak" i "Oluja" slijedilo je slavlje u cijeloj Hrvatskoj, posebno u hrvatskoj metropoli Zagrebu. Ali, uz slavlje bilo je boli i tuge, koje će, nažalost, za neke potrajati i nikada neće potpuno iščeznuti. Bol je to za izgubljenim sinovima, očevima, majkama, za izgubljenim i zapaljenim domovima od kojih je ostao samo kamen i zgarište. Tisuće i tisuće obitelji rastavljeno je i razbacano diljem Europe i svijeta i više se možda nikada neće okupiti i vratiti.
U emisiji govori mnogi od tih stradalnika koji pokušavaju živjeti dalje. Rat treba zaboraviti što prije! To kaže i ratnik gorštak Davor Jović, jedan od najhrabrijih hrvatskih bojovnika s planine Biokovo. Sa svojom malom obitelji vratio se na ljuti kamen Biokova, koji kaže: "To ne znači da opet triba za Hrvatsku da ne bi ratova. Znači, ja bi opet ratova da triba za Hrvatsku!"

Krijuesi: Vladimir Tadej
Kamermani: Tvrtko Mršić
Redaktori i Filmit: Branko Siročić

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Ancient Aliens: The Ultimate Evidence (2015)

    image
    Ancient Aliens explores the controversial theory that extraterrestrials have visited Earth for millions of years.
  • Strip the City (2012)

    image
    Stripping major cities naked of their steel, concrete, buildings, roads, rivers and bedrock - layer by layer - to explore the secret technology and infrastructure...
  • Sekretet e Groposura të Luftës së Dytë Botërore (2019)

    image
    The team investigate the Hurtgen Forest in Germany to uncover the hidden traces of the longest and bloodiest single battle in US army history.
  • Wissen vor acht - Zukunft (2011)

    image
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.