poster

Život priča priče

Život priča priče (2017)

info | Kroaci

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

SEZONI: 1

EPISODI: 3

PëRMBLEDHJE

Nevio Krešic iz Dubrovnika je šestogodišnjak u tijelu bebe. Kada se rodio imao je samo 1,1 kg i 35 centimetara. S tri godine dijagnosticiran mu je sindrom Majewski, jedini slučaj u Hrvatskoj. Očekivana životna dob oboljelih je 20 godina, a prate ih učestali moždani udari koji mogu biti fatalni te izrazito niski rast. Nevio sa šest godina ima svega šest kilograma i 70 centimetara. Međutim, ne zaostaje ni psihički ni motorički za svojim vršnjacima. Pliva, igra stolni tenis i nogomet. Koja je njegova životna priča, ispričat će njegovi roditelji, a čeka ga i jedno veliko iznenađenje.
U drugoj priči u ovotjednoj emisiji upoznajte Filipa i Anamariju I njihovu ljubavna bajku iz srca Afrike.
Filip je prije devet godina nesretnim slučajem ostao nepokretan i završio u kolicima. Na nagovor dugogodišnje prijateljice Anamarije pridružio joj se na višemjesečnom volontiranju u Tanzaniji. Sirotište se pripremilo za njihov dolazak - djeca su napravila kosinu kako bi Filip mogao samostalno ulaziti u prostore sirotišta. Tri mjeseca brinuli su se o 38 siročadi. Ovi Istrijani postali su dio njihovog života. Između njih se rodila ljubav i zadnjeg dana u sirotištu, okruženi majušnim dječjim dušama, Filip je zaprosio Anamariju - i ona je rekla DA! Ne propustite još jednu inspirativnu priču emisije Nove TV.

Fotot

Život priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča pričeŽivot priča priče

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.