Содржина

На концерту барокног оркестра из Холандије, одржаног у Катедрали Блажене Дјевице Марије у Београду у оквиру серије концерата "Европа у гостима", домаќој публици презентован је програм под називом "Полоноисе". Овај пројекат открива другачију страну Георга Филипа Телемана. Његов рукопис "Дансес д'Полоние" (ТWВ 45), који садржи записе са Телеманових пољских путовања био је подстицај за албум "Полоноисе", ансамбла "Холдански барок". У аранжману уметничких воѓа ансамбла Јудит и Тинеке Стејнбринк, Телеманова музика звучи живахније него икада раније. Пројекат меѓународне сарадње "Европа у гостима" у Србију доводи уметнике из Европе, и организује концерте и едукативне активности. Настао током пандемије, са великим анганжманом и ентузијазмом уметника и тима на пројекту, уз подршку важних институција културе, спонзора и појединаца, а под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, пројекат из године у годину расте.

Слики

Европа у гостима - Ансамбл "Холански барок"Европа у гостима - Ансамбл "Холански барок"Европа у гостима - Ансамбл "Холански барок"

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.