poster

Light and Space The Architect Boris Podrecca

Licht und Raum - Der Architekt Boris Podrecca (2020)

Dokumentar | Gjermani

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

PëRMBLEDHJE

Malo koji arhitekt utjelovljuje kozmopolitski ideal kao Boris Podrecca: rođen u Beogradu, odrastao u Ljubljani i Trstu, obrazovan u Beču, aktivan u cijeloj Europi. Film je neka vrsta "filma ceste" koji prikazuje brojne postaje njegova života i rada, od Istanbula i Beograda, preko Dubrovnika i Trsta, sve do Beča. Boris Podrecca i Martin Traxl razgovaraju o mogućnostima za suživot, o osnovnim ljudskim potrebama, o razvijanju prostora za stanovanje, o kulturnim utjecajima, o povezanosti Istoka i Zapada, o povijesnim slojevima i suvremenim obilježjima, o fenomenu grada i njegovoj budućnosti, o estetici i funkcionalnosti i o korištenju svjetlosti i prostora.

Fotot

Light and Space The Architect Boris PodreccaLight and Space The Architect Boris PodreccaLight and Space The Architect Boris PodreccaLight and Space The Architect Boris Podrecca

Rishikime


Ska rishikime
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.