28. Festival evropskog filma Palić

28. Festival evropskog filma Palić


Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

PëRMBLEDHJE

Ovog jula je 28. Festival evropskog filma Palić nadoknadio sve što je prethodne godine bilo uskraćeno zbog pandemije, vratio se na Letnju pozornicu u punom programskom kapacitetu.
Ostvarenja koja su stigla pravo sa Kanskog festivala, svetska premijera domaćeg filma, ostvarenja autora iz Centralne i Istočne Evrope, radovi novih imena evropske kinematografije, ekološki dokumentarci, slili su se u petnaest različitih programskih celina. Emisija posvećena Palićkom festivalu prati sedam festivalskih dana. Govorimo o filmu "Nečista krv - greh predaka" za koji se na Letnjoj pozornici tražilo mesto za stajanje više. O uranjanju u bogato štivo Bore Stankovića, o psihološki iznijansiranim likovima koje tumače, govore reditelj filma Milutin Petrović i glumci Dragan Bjelogrlić, Katarina Radivojević i Anđela Jovanović. U emisiji su i ovogodišnji dobitnici nagrade "Aleksandar Lifka" glumac Aleksandar Berček, reditelj Kristijan Pecold, Milena Zupančič prva dobitnica počasne nagrade "Aleksandar Lifka", rumunska producentkinja Ada Solomon dobitnica nagrade "Andergraund spirit" i drugi gosti Festivala koji su, bez obzira na otežano prelaženje granice, došli na Palić u zavidnom broju. Presek 28. Festivala i pogled u njegovu budućnost daju čelni ljudi Palićkog festivala: direktor Radoslav Zelenović, programski direktor Miroslav Mogorović i izvršni producent Ilija Tatić. O Festivalu promišlja glumica Mira Banjac, bez koje Palićki festival ne može da se zamisli.
Emisija posvećena 28. Festivalu evropskog filma Palić je na drugom programu 3. avgusta u 18.20. Repriza - 6. avgusta u 11.15.

Fotot

28. Festival evropskog filma Palić28. Festival evropskog filma Palić

Rishikime


Ska rishikime
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.