poster

Da Možda Ne: Život na Kosmetu između taksa i pretnji formiranjem tzv. Vojske Kosova

Da, Možda, Ne (2015)

Informacion | Serbi

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

PëRMBLEDHJE

Aktivnosti Srbije na povlačenju priznanja nezavisnosti tzv. Kosova, kao i sprečavanje prijema u Interpol, bili su povod da kosovske vlasti nametnu takse na robu iz Srbije.
Kakve posledice ima ova odluka na život i opstanak Srba na Kosmetu, a kako se odražava na odnose u regionu? Šta je odgovor Evropske unije i SAD na ovu jednostranu odluku? Kako izgledaju protesti kosmetskih Srba protiv taksi i hapšenja osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića.
Najava formiranja tzv. kosovske vojske za 14. decembar, uprkos Rezoluciji 1244 koja predviđa, ne samo vojno prisustvo međunarodnih snaga, nego i demilitarizaciju kosovskih vojnih formacija.
Na čijoj strani su velike sile i kako specifični interesi oblikuju spoljnopolitički položaj Srbije.
U emisiji će govoriti:dr Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke,Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije,mr Dejan Radenković, poslanik Socijalističke partije Srbije.
Autor i urednik: Olivera Kovačević.

Fotot

Da Možda Ne: Život na Kosmetu između taksa i pretnji formiranjem tzv. Vojske Kosova

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.