poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

Informacion | Serbi

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

PëRMBLEDHJE

Gost Kulturnog dnevnika je Dragan Lakićević Lakas autor knjige "Portret političara u mladosti". Knjiga nam opisuje put kojim su autor i njegov prijatelj i književni junak Zoran Đinđić zejedno prešli, dok nijedan od njih nije znao kuda će ih taj put odvesti.
"Kreativna Srbija: budućnost je kreativna" je naziv Konferencije održane u Jugoslovenskoj kinoteci. U Galeriji "Haos" je otvorena izložba crteža na kojoj je predstavljen opus konzervatora i restauratora Ivanke Živković, a u Galeriji SKC na Novom Beogradu izložba crteža Pavla Maksimovića. U Kučevu je otvorena prva Galerija savremene umetnosti, a u Jugoslovenskoj kinoteci je počela Nedelja irskog filma. "Službeni glasnik" je, u ediciji "Koreni", promovisao šest knjiga o Kosovu. U Parizu je otvorena izložba slika japanskog umetnika Leonarda Fuđite. U Muzeju u Filadelfiji je došlo do incidenta kada je jedan Amerikanac sa kineske izložbe ukrao deo skulpture koja je stara 8000 godina.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom program, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan, na Prvom programu, u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotot

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Perspektiva

    image
    “Perspektiva” je TV serijal koji se bavi mladima i njihovim problemima. Snima se u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu i Makedoniji i...
  • Reporters

    image
    An in-depth report by our senior reporters and team of correspondents from around the world.
  • Shije shtepie

    image
    Nga e hëna në të shtunë, live, nga ora 09:05-11:00, me Katerina Trungun & Znj.Vjollca. Një emision edukues, informues, argëtues. Çdo ditë me recetat e thjeshta...
  • Billet Retour

    image
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.