poster

Draguljareva kći

Bugünün Saraylısı (2013)

Dramë | Turqi

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion
Vlerësimi i përdoruesit: 5.1/10
(33 Voto)

SEZONI: 1

EPISODI: 30

PëRMBLEDHJE

Priča o osećajima koji se ne mogu kupiti, o neizbežnom ratu između ljubavi, porodičnih veza, ljudskih vrednosti i vrednosti današnjeg vremena, o jednoj naivnoj mladoj devojci rođenoj u nesrećnoj ljubavnoj priči, o njenom duhu zarobljenom od ruke oca poput Pepeljuge, koji potresen živi u potrazi za samim sobom… Priča počinje kad porodica Katiboglu stavi svoju poslednju vilu, na prodaju i smesti se u skroman stan u četvrti Arnavutkoj, a Jašar, koji se želi rešiti dugogodišnje boli, kupi tu vilu. Dok je Ajšen, koja već godinama sanja o Istanbulu, presrećna što je njen otac naglo odlučio preseliti se u Istanbul ne rekavši joj ništa, Jašar je pak spreman da se osveti Ati kojeg smatra svojim životnim neprijateljem.

Uftade, koja selidbu iz vile smatra pitanjem ponosa, maltretira Atu jer je vilu kupio nekadašnji sin upravnika imanja porodicu Katiboglu, a Atu nimalo ne muče neprijateljski osećaji, samo tiho oplakuje činjenicu što je izgubio vilu u kojoj je odrastao. Ata je odavno izbrisao prošlost, čak je i puno godina pre oprostio Asuman, koju je smatrao za ljubav svog života, i Jašaru. Da pokaže dobru nameru, Ata Jašaru i njegovoj lepoj kćeri pripremi toplu dobrodošlicu, ali ovo novo stanje za njega neće biti nimalo lako kao što misli.

Dok se Ata i Jašar u tišini obračunavaju oko prošlosti pune tajni, Ajšen, koja je nasledila majčinu lepotu, kreće u upoznavanje Istanbula. Posle smrti svoje majke živela je pod očevim pritiskom. Naivna Ajšen, Istanbul je viđala samo u serijama. U svakom pogledu vidi se da je strankinja, ali Ajšen je toliko dobronamerna i željna ljubavi da nije ni svesna neprijatelja oko sebe. Uprkos njenoj jednostavnoj, osrednjoj i prezatvorenoj odeći, njenom preozbiljnom ponašanju i njenoj neupadljivosti, Ajšenina privlačna i jednostavna lepota pleni pažnju čak i najpodrugljivijih pogleda okoline.

Serija ''Ajšen - zlatareva kći'', inspirisana je romanom Refika Halita Karaja, u produkciji Avšar filma i režiji Bahadira Indžea. Refik Halit rekao je da su u seriji, koja je rađena prema njegovom romanu, scenaristi morali usvojiti lik koji dolazi iz sveta mašte kako bi ga lakše otelotvorili. Praćena s velikim zanimanjem, serija je posebna je između ostalog i po tome što je u njoj prvi put u Turskoj korišćena CGI-tehnika. Tom se tehnikom objekti s dva različita mesta mogu prikazati kao da su jedan pored drugog.


Ambiciozni je Jašar bogatstvo koje je njegova žena dobila pametnim ulaganjima kroz godine udvostručio te postao jedan od najbogatijih ljudi u današnjem Kajseriju. Iako je Jašar postigao sve u životu zahvaljujući Ajšen, nikad je nije prihvatio, gledao je na nju kao na dokaz da nikad neće osvojiti srce žene koju voli. Ajšen, za koju zna da je Atina kći, za Jašara je najteži i najbolniji poraz. Danas je Ajšen prava ljepotica, pametna mlada djevojka. Na neki način živi zatočena pod Jašarovim nadzorom. Jašar, svjestan njezine ljepote, ne želi da se Ajšen ikad uda samo da ne izgubi bogatstvo te je drži u kućnom pritvoru, što dalje od očiju drugih, pod izlikom konzervativizma. Ajšen, prisiljena napustiti školu, u svom životu između četiri zida nema nijednog prijatelja, nijednu prijateljicu s kojom bi mogla porazgovarati.

Ajšenin pravi otac Ata živi u nesretnom braku. Bogatstvo preostalo od njegove obitelji, brzo je ishlapjelo zbog neodgovornosti njegove žene Uftade, zabavnog života punog kriza njihove kćeri Feride, kao i njezine lude ovisnosti o skupim brendovima i udaje za zgubidana, problema nastalih zbog teške prilagodbe njegova sina Četina koji je na zadnjoj godini privatne škole bio primoran prijeći u državnu školu te nestabilne ekonomije u državi. Iako se Ata trudi oprezno i susprežući svoje prave osjećaje održati posao “majstora dragocjenog kamenja” svog oca, njegova draguljarnica sad se pretvorila u “butik” s namjerom da se, polako propadajući, ipak nekako održi na životu, te obitelj nije u mogućnosti održati prijašnji standard. Jedino što Ata Katiboglu još posjeduje jest prezime koje mu čuva čast.

Priča počinje kad obitelj Katiboglu stavi svoju posljednju tvrđavu, vilu, na prodaju i smjesti se u skroman stan u četvrti Arnavutkoj, a Jašar, koji se želi riješiti dugogodišnje boli, kupi tu vilu. Dok je Ajšen, koja već godinama sanja o Istanbulu, presretna što je njezin otac naglo odlučio smjestiti se u Istanbul ne rekavši joj ništa, Jašar je pak spreman busati se kako bi se osvetio Ati kojeg smatra svojim životnim neprijateljem. Uftade, koja selidbu iz vile smatra pitanjem ponosa, maltretira Atu jer je vilu kupio nekadašnji sin upravitelja imanja obitelji Katiboglu, a Atu pak nimalo ne muče neprijateljski osjećaji, samo potiho oplakuje činjenicu što je izgubio vilu u kojoj je odrastao. Ata je odavno obrisao prošlost, čak je i puno godina prije oprostio Asuman, koju je smatrao ljubavi svog života, i Jašaru.

Da pokaže dobru namjeru, Ata Jašaru i njegovoj lijepoj kćeri pripremi toplu dobrodošlicu, no ovo novo stanje za njega neće biti nimalo lako kao što misli.
Ajšenina ljepota koja jako podsjeća na majčinu, i činjenica da ga i tolike godine poslije podsjeća na Asuman, Atu pogađa iznutra, i to do te mjere da Uftade zamjera ženi koja je umrla. Uftade i Feride svim svojim srcem mrze oca i kćer koji su došli iz Kajserija i smjestili se u njihovu vilu, no kako žele ostati bliske s moćnima, potiho ih podbadaju, ne dijeleći s njima svoje prave osjećaje. Iako je Jašar svjestan da ih, unatoč svem novcu i moći, njihova nova okolina ne prihvaća, zaslijepljena dobronamjerna Ajšen ne primjećuje da je Uftade i Feride gledaju svisoka te se svim svojim srcem trudi postati prijateljica s Feride.

Dok se Ata i Jašar u tišini obračunavaju oko prošlosti pune tajni, Ajšen, koja je naslijedila majčinu ljepotu, kreće u upoznavanje Istanbula. Ajšen je toliko dobronamjerna i željna ljubavi da nije ni svjesna neprijatelja oko sebe. Unatoč njenoj jednostavnoj, osrednjoj i prezatvorenoj odjeći, njezinu preozbiljnom ponašanju, te činjenici, kako bi Uftade rekla, “da nikad neće izaći iz mjesta iz kojeg je došla”, i njezinoj neupadljivosti, Ajšenina privlačna i jednostavna ljepota plijeni pozornost čak i najpodrugljivijih pogleda u njezinoj okolini.

Fotot

Draguljareva kći 01Draguljareva kći 02Draguljareva kći 03Draguljareva kći 04Draguljareva kći 05Draguljareva kći 06Draguljareva kći 07Draguljareva kći 08Draguljareva kći 09Draguljareva kći 10Draguljareva kći 11Draguljareva kći 12Draguljareva kći 13Draguljareva kći 14Draguljareva kći 15Draguljareva kći 16Draguljareva kći 17Draguljareva kći 18Draguljareva kći 19Draguljareva kći 20

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Nip/Tuck (2003)

    image
    Sean McNamara and Christian Troy are two plastic surgeons running a partnership in Miami, Florida with different issues to life. Sean is a wishy-washy,...
  • Parenthood (2010)

    image
    A family tree with Zeek (Craig T. Nelson) and Camille Braverman (Bonnie Bedelia) serving as the patriarch and matriarch. After forty-six years of marriage,...
  • Power (2014)

    image
    "Power" tells the story of James "Ghost" St. Patrick, a wealthy New York City nightclub owner who caters to the city's elite. He wants to build an empire, turn...
  • Suits (2011)

    image
    While running from a drug deal gone bad, Mike Ross, a brilliant young college-dropout, slips into a job interview with one of New York City's best legal closers,...
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.