poster

Oko

Oko (2015)

Informacion | Serbi

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

EPISODI: Čuvar dinara, cena i zlatnih rezervi Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković

PëRMBLEDHJE

Sve je u očekivanjima i poverenju, u ekonomiji. Posebno kada je reč o inflaciji. Ima, doduše, nešto i u štampanju novca, posebno dolara i evra koje je bilo prekomerno u doba korone. To je od proleća pokrenulo domino efekat rasta cena - od Amerike, preko Evrope do Srbije. U našoj zemlji za godinu dana cene su porasle 6 odsto. Tri puta više nego prethodnih godina.Da li nam se inflacija vratila na velika vrata?
Kako na inflaciju, tako su gradjani posebno osetljivi i na kurs evra koji je godinama stabilan i koji se takvim održao i za vreme pandemije. Da li je i on sada na udaru?
I konačno, kolike su devizne rezerve, posebno zlata? Da li kupovina zlata znači dodatnu zaštitu od premećaj na tržištu i rasta cena? O očuvanju stabilnosti cena i dinara, pritiscima spolja, rezervama zlata, merama koje se tiču visine kamatnih stopa i situaciji u kojoj su se našli gradjani koji su tužili banke - o tome u Oku ekonomije govori guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.
Razgovor uredjuje i vodi Vesna Damjanić.

Fotot

OkoOkoOkoOkoOkoOkoOkoOko

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.