Содржина

Путоловно-повијесни филм. Радња филма одвија се на почетку 19. стољеќа у доба ирске револуције, побуне против енглеских окупатора. Мицхаела Мартина (Р. Худсон), који бјежи пред Енглезима, спашава капетан Тхундерболт (Ј. Морроw), правим именом Јохн Дохертy, воѓа ирских револуционара. Но, Мартин га не препознаје јер је Тхундерболт прерушен у пастора. Након низа пустоловина и сукоба с Енглезима, Мартин постаје воѓа и жени се Тхундерболтовом кќери Агом (Б. Русх).
У једном интервјуу с почетка седамдесетих година, Доуглас Сирк је изјавио да су Ирци који су читали сценариј за овај филм страховали да ќе у приказу њихове револуције бити превише комичних елемената. Но, према Сирковим ријечима и он и Худсон неке су секвенце жељели направити духовитим, што се особито показало у секвенци двобоја (иначе Сирков цитат Пушкина). "Капетан Лаконоги" снимљен је одмах након "Знака погана" (1953.) којим је Сирк био незадовољан. Стога је био врло задовољан могуќношќу да нови пројект у цијелости сними у Ирској, земљи коју је иначе обожавао, а коју није успио посјетити тијеком напуштања Еуропе и одласка у САД.

Слики

Ирски бунтовникИрски бунтовникИрски бунтовникИрски бунтовник

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.