Содржина

Екранизација пет новела Луигиа Пиранделла према сценарију браќе Тавиани. Филм је снимљен на Сицилији, гдје се одвијају Пиранделлове приче.
У првој причи, "Други син", старица шаље писмо двојици синова који су отишли у Америку и одбија помоќ треќег сина, којега је занијела с одметником, убојицом њезина мужа у доба Гарибалдијеве револуције.
Јунак друге приче проживљава патње са својом младом женом јер за пуна Мјесеца постаје вукодлак. Треќа прича говори о необичном спору због разбијеног и поновно састављеног врча.
"Реквијем", четврта прича, прати спор богатог посједника и његових пастира који су се годинама насељавали на рубу имања. Сад им не допушта да имају гробље.
"Разговор с мајком" пета је и посљедња прича тог омнибуса. Луиги Пиранделло враќа се у свој сицилијански завичај, сјеќа се дјетињства и дијели тугу с духом своје мајке.

Слики

КаосКаосКаосКаосКаос

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.