poster

Hrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetla

Hrvatska zajednica u Čileu (2019)

Dokumentar | Kroaci

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

SEZONI: 1

EPISODI: 5

PëRMBLEDHJE

Gotovo da nema ni jedne profesije u kojoj se hrvatski doseljenici i njihovi potomci u Čileu nisu okušali. Bilo da je riječ o znanost ili politici, gospodarstvu ili sportu - postigli su značajan uspjeh i vrhunske rezultate. Posebno važnu ulogu imaju i čileanski pisci hrvatskog podrijetla.
Prema brojnosti i kontinuitetu, nazočnost Hrvata i njihovih potomaka u čileanskoj literaturi pravi je fenomen. Svi ističu da je ključ uspjeha u dobrom obrazovanju koje su im omogućili njihovi roditelji velikim trudom i odricanjem.
Na Čileanskoj akademiji za jezik trenutno je 6 redovitih i 4 dopisna člana hrvatskoga podrijetla od 34 člana. Svi potječu s otoka Brača, a s obzirom da su gotovo trećina Hrvati, može se reći da je ta institucija sada gotovo čileansko-hrvatska akademija jezika.

Fotot

Hrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetla

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
  • Karambolage (2004)

    image
    Karambolage proposes an amusing comparative anthropology of the natives on either side of the Rhine. Words, rites, objects, references.
  • Police Interceptors (2008)

    image
    Documentary series following the police intercept teams of Great Britain.
  • Suisse en scène

    image
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.