poster

Na mestu zločina sa Mašanom Lekićem

Na mestu zločina sa Mašanom (2016)

Krim, Dokumentar | Serbi

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

PëRMBLEDHJE

Autor poznatog serijala „Dosije“ Mašan Lekić, donosi nam još jedan format iz dokumentarnog prikaza najvećih zločina i kriminalnih aktivnosti sa ovih prostora - „Na mestu zločina sa Mašanom“.
Za razliku od Dosijea, ova emisija ima dinamičniju formu i prati najaktuelnije događaje iz crne hronike, a ekipa emisije, na čelu sa Lekićem, danonoćno prati službe koje se bore protiv kriminala i spasavaju živote - od hitne pomoće do specijalnih jedinica.
Ovo je dramatičan prikaz rada nadležnih službi i njihovih napora da spreče, pomognu i reše mnogobrojne slučajeve koji su nažalost, postali svakodnevica.
Uz rekonstrukciju, analize i izjave svedoka slučajeva koje potresaju Srbiju i region, veoma interesantan deo emisije biće praćenje rada interventih i specijalnih jedinica, žandarmerije ali i drugih službi koje se takođe bave spasavanjem ljudskih života kao što su Gorska služba, hitna pomoć i vatrogasna služba. Poseban akcenat je na slučajevima koji još nisu rešeni ali i pričama o nestalim ljudima. "Pokušaćemo, uz pomoć gledalaca, da ih pronađemo ili uđemo u trag", rekao je svojevremeno Mašan Lekić.
O tome koliko napora iziskuje realizacija ovakvog formata, autor objašnjava: „U odnosu na Dosije, koja je igrano-dokumentarna forma, ovde je cela ekipa u konstantnom pokretu i 24 sata budna kako bi gledaocima što vernije prikazala postupak rešavanja određenih slučajeva u toku nedelje. Naše ekipe su podeljene i non-stop dežuraju u celoj Srbiji. Zbog svega toga, ova emisija je zahtevnija u realizaciji, mora mnogo brže da se radi i deluje na terenu“.

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Primal Instinct (2018)

    image
    Documentary anthology of true crime stories. Partially actual photos and videos plus reenactments. Showing on the Investigation Discovery channel.
  • Medical Detectives (1996)

    image
    Police increasingly utilize scientific laboratory analysis to solve crimes. This program reviews and re-enacts dramatic cases from around the world in which...
  • The Devil You Know (2010)

    image
    Lives are turned upside down when the twisted predators in these cases turn out to be THE DEVIL YOU KNOW. Upon looking in her brother's bag, a woman finds...
  • On the Case with Paula Zahn (2009)

    image
    Emmy Award-winning Journalist Paula Zahn steps out of the studio and into the field to unravel criminal investigations, tracking the drama of each story featuring...
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.