poster

Jovanka Broz i tajne službe

Jovanka Broz i tajne službe (2021)

Dokumentar | Serbi

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

SEZONI: 1

EPISODI: 6

PëRMBLEDHJE

Događaji u Hrvatskoj 1970. i 1971. godine, poznatiji kao "maspok" i " hrvatsko proljeće", uticali su na sukobe Jovanke Broz i šefa vojne službe bezbednosti generala Ivana Miškovića.
Šesta epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o razlozima i posledicama ovog sukoba i daje odgovore na pitanja da li je Jovanka tražila da joj referiše šef vojne službe bezbednosti i da li je planirala da tu službu stavi pod svoju kontrolu.
Podele unutar vojne službe bezbednosti uticale su na odnose Tita i Jovanke. Jovanka je podržavala pukovnika Rusića, a Tito generala Miškovića i zbog toga je došlo do njihovog sukoba. Da li je Tito na Jovankin zahtev smenio Miškovića i da li je Mišković razlog za početak sukoba Jovanke sa generalom Ljubičićem?
Kako bi prevazišao sukobe između Jovanke i Miškovića, Tito je u januaru 1974. godine formirao komisiju koju su činili najviši državni i partijski funkcioneri. Šta je bio cilj formiranja te komisije i ko je pokušao da je zloupotrebi i iskoristi u sukobu sa Jovankom?
U igranom delu ove epizode gledaoci će videti dramatičan sukob između Tita i Jovanke, zbog njenog odbijanja da prihvati razgovor sa komisijom. Šta Tito i Jovanka misle o Titovim saradnicima i šta očekuju od komisije? Da li je Tito svestan namere svojih saradnika?
U ovoj epizodi pojavljuje se skoro cela glumačka ekipa: Nebojša Dugalić, Snežana Savić, Milica Tomašević, Branislav Lečić, Gordan Kičić, Aleksandar Srećković Kubura, Dragan Vujić Vujke, Rastko Janković i Stefan Buzurović.

Fotot

Jovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službe

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Fashion Destination

    image
    A glamorous & entertaining journey into some of the world's exotic and fashionable destinations, with access to some of the best and hottest events, beautiful...
  • Combat Dealers (2014)

    image
    Combat Dealers follows the adventures of Bruce Crompton, a buyer and seller of old military kit. He travels around the barns and battlefields of Europe and the...
  • Dokumentar në ABC

    image
    Cikli i dokumentarëve Ekskluziv më të ndjekur për momentin, vjen këtë sezon në ABC bazuar në ndodhi dhe ngjarje reale të mbështetura në fakte. Larmishmëri...
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.