poster

Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska pazglednica iz Amerike

Medijska mreža srpske dijaspore


Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

PëRMBLEDHJE

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo atmosferu uoči i na sam dan Vaskrsa u Čikagu i široj okolini.
Otac Aleksandar Petrović govori o pripremama za Vaskrs u hramu Sveti Stevan Dečanski u Čikagu. Ova crkva poslednjih godina ima i značajan broj novih parohijana. Posle toga putujemo sat vremena južno odatle u Merilvil, Indijanu, gde nam Protojerej stavrofor Marko Matić govori o tome kako se proslavlja Vaskrs u njegovom hramu.
Crkva Sveti Sava ima tradiciju od preko sto godina. Tamo srpske familije, od kojih je većina njihovih članova rođena u SAD, sa ponosom čuvaju i održavaju srpsku tradiciju i pravoslavnu veru.
A onda idemo i do Srpskog Sabornog Hrama u Čikagu na Srpskoj Ulici, odnosno na Redvud drajvu. Tamo će nam parohijani preneti svoje utiske i o svečanom danu će govori takođe Otac Dobrivoje Milunović.
Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.