poster

Tajne službe Srbije

Tajne službe Srbije (2020)

Dokumentar | Serbi

Vlerësimi i përdoruesit: 10/10

SEZONI: 1

EPISODI: 15

PëRMBLEDHJE

U petnaestoj epizodi serije "Tajne službe Srbije" gledaoci će se upoznati sa razvojem i najvažnijim rezultatima rada jugoslovenskih službi bezbednosti od posleratnog perioda do Brionskog plenuma, koji se smatra prelomnim događajem za dalji razvoj bezbednosno-obaveštajnog sistema socijalističke Jugoslavije.
Za ovaj period detaljnije je prikazano suprotstavljanje delovanju stranih obaveštajnih službi i objašnjeno kako one vrbuju naše građane i kako su naše službe otkrivale te agente. U ovoj epizodi prikazana su dva slučaja pripadnika JNA koji su zbog različitih motiva prihvatili da rade za stranu službu i koji su otkriveni i osuđeni. Biće prikazani delovi obaveštajnih igara koje su naše službe vodile sa službama velikih zemalja i metodologija njihovog nastupa.
Gledaoci će videti kako su se neki ratni zločinci sa lažnim identitetom infiltrirali u JNA. Jedan od njih je bio pilot NDH do 1944. godine, a zatim je postao pilot JNA, iz koje je pobegao avionom 1957. Drugi je bio ustaški zločinac koji je ubio srpsku porodicu i uzeo identitet jednog njenog člana i postao, takođe, pilot JNA. Kada je osetio da je otkriven, pobegao je u Italiju avionom, a zatim produžio za Argentinu.
Jedan od značajnih elemenata rada službi bezbednosti su njihovi dosijei. Gledaoci će videti kako nastaju dosijei službi bezbednosti i zbog čega se najveći broj tih dosijea odnosi na period Informbiroa.

Fotot

Tajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe SrbijeTajne službe Srbije

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Histori Shqiptare

    image
    Reportazh nga Alma Cupi. Histori per njerezit qe punojne, kontribuojne per komunitetin, ngrene biznese, ruajne, traditen, kulturen si dhe ndihmojne ne zhvillimin...
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Treasures Decoded (2013)

    image
    Our world holds remarkable relics that are full of secrets, written in stone, gold, and blood. Discovering the truths behind these mysteries could change history...
  • Ku Klux Klan: An American Story (2020)

    image
    A look back at years of largely unpunished violence committed from 1865 to the present day by the Ku Klux Klan, the "oldest terrorist group in the United States".
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.