Nakon dugogodišnjeg mukotrpnog rada u uredu okružnog tužitelja u New Jerseyju, mlada odvjetnica Martina Garretti (Janet Montgomery) dobiva posao u Starku & Rowanu, prestižnom odvjetničkom uredu na njujorškom Manhattanu. Ubrzo nakon dolaska u ured, Martina shvaća da se neće odmah uklopiti među nove kolege. Za razliku od nje, koja dolazi iz velike talijanske obitelji radničke klase, većina odvjetnika koje susreće prvi dan na poslu potječu iz bogatih obitelji i obrazovani su na najprestižnijim i najskupljim američkim sveučilištima. Ono što će joj neočekivano poslužiti kao glavno oružje da promijeni omalovažavajuća mišljenja kolega jest – upravo njezino podrijetlo. Snalažljivost i „znanje s ulice“ koje je stekla odrastajući u New Jerseyju, zbog kojih je ostali odvjetnici podcjenjuju, okrenut će u vlastitu korist i dokazati im da nije pogreškom dobila posao u jednom od najboljih njujorških odvjetničkih ureda.

Njezin prvi slučaj u novom uredu bit će obrana studentice koja je optužena za ubojstvo sveučilišnog profesora. Koristeći praktično znanje „s ulice“, odmah uspijeva impresionirati partnera u tvrtci, Donovana Starka (Kyle MacLachlan), koji joj dopušta da asistira kolegama koji su zaduženi za slučaj. Usprkos tome što forenzički dokazi upućuju na to da je njihova klijentica kriva, Martina nije uvjerena da je to zaista tako, posebice nakon što upozna obitelj koju studentica jedva uzdržava uz studiranje. Uz pomoć istražitelja Rivera Brodyja (Felix Solis), Martina otkriva nepodudarnosti u dotad sakupljenim dokazima i saznaje da je žrtva bila u vezi sa suprugom dekana fakulteta. U međuvremenu se pojavljuju novi svjedoci koji dodatno otežavaju Martininu obranu optuženice. Martina ne odustaje i nastavlja s istragom. Nakon što dobije neočekivanu pomoć od petnaestogodišnje nećakinje, napokon uspije dokazati nevinost svoje klijentice koja je zatim puštena na slobodu. Briljirajući već na svojem prvome slučaju, Martina dokazuje koliko je talentirana i sposobna, a ostalim odvjetnicima u uredu daje do znanja da nije stereotipna šminkerica iz New Jerseyja kakvom su je zamišljali nakon prvog upoznavanja. Usprkos tome, njezin posao nije završen – svakim novim slučajem morat će se i dalje truditi pokazati se u najboljem svjetlu. Hoće li joj to poći za rukom?

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.