„Srpski junaci srednjeg veka“ je igrano-dokumentarna TV serija realizovana prema ideji glumca i reditelja Radoša Bajića. Ovaj televizijski projekat gledaocima donosi malo poznate detalje iz srpske srednjovekovne istorije i baštine. Svaka od epizoda priča priču o životu i sudbini nekog od najvećih junaka srpskog srednjeg veka. Uz obilje ilustracija kako grafičkih, digitalnih tako i kostimiranih, igranih, pratimo priče o Marku Kraljeviću, caru Dušanu, braći Vukašinu i Uglješi Mrnjavčević, knezu Lazaru, Zmaju Ognjenom Vuku, Milošu Obiliću, Vuku Brankoviću, a kroz priče o njima saznajemo o političko-ekonomskoj i društvenoj situaciji, kao i svim drugim aspektima života u tadašnjoj Srbiji.

Bilo na kanalima:

TV Hram  Kurir TV  RTS1  RTS2  RTS SVET  RTS3  RTS Poletarac  RTS Život  

Sledeće epizode:

Nema TV podataka
PREPORUKE
 • U divljini sa Džekom Randalom (2019)

  danas
  image
  Krenite na putovanje sa zoologom Džekom Randalom, na putu istraživanja retkih, egzotičnih i ugroženih vrsta u najnegostoljubivijim staništima sveta.
 • Deca iza rešetaka: život ili uslovna (2019)

  danas
  image
  The stories of convicted child offenders imprisoned for life without parole, but are seeking resentencing.
 • Trgovci automobilima (2003)

  danas
  image
  Pridružite se iskusnom trgovcu automobilima Mikeu Breweru i vrhunskom mehaničaru Eddu Chini dok prolaze kroz automobilske avanture. Glavni zadatak serije Trgovci...
 • Kako se pravi? (2001)

  danas
  image
  Da li vas je ikad zanimalo kako su stvari koje svakodnevno koristite napravljene? Pogledajte ovaj dokumentarac koji vam će vam otkriti sve delove procesa...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.