poster

Пројекат Ларами

THE LARAMIE PROJECT (2002)

Режисер: Moisés Kaufman

рејтинг: 7.2/10

Содржина

Године 1998. на пољани изван градиќа Ларамиеја у америчкој савезној држави Wyоминг насмрт је претучен млади хомосексуалац Маттхеw Схепард. Злочин из мржње починила су двојица његових вршњака, који нису могли поднијети да у 'каубојској држави' егзистирају хомосексуалци који своју сексуалну оријентацију отворено износе. Чланови неwyоршког Тецтониц Тхеатреа, предвоѓени Моисéсом Кауфманом, долази у Ларамие с намјером да истраже случај. Разговарају с граѓанима Ларамиеја, а на темељу тих бројних интервјуа креират ќе казалишну представу о злочину из мржње...

Неwyоршки Жидов и хомосексуалац Моисéс Кауфман с члановима своје казалишне скупине Тецтониц Тхеатре остварио је занимљив пројект истраживања бруталног убојства из мржње младог wyоминшког декларираног хомосексуалца Маттхеwа Схепарда, те потом креирања казалишне представе и телевизијског филма на темељу тог истраживања које је укључивало више од 200 интервјуа. Филм је раѓен у стилу документарне драме, што значи да мијеша изворне архивске материјале с играном граѓом, која је опет документаристички стилизирана. У бројном глумачком ансамблу прегршт је познатих имена, издвојимо тек иконе америчког независног филма П. Фонду (Трип, Голи у седлу, Посљедњи филм, Ванда Невада), Ц. Рицци (Обитељ Аддамс 1 и 2, Ледена олуја, Сањива долина, Пимп(л)ек, Буффало '66, Чудовиште), С. Бусцемија (Пси из резервоара, Фарго, Велики Лебоwски, Свијет духова) и Д. Бакера (Среќа).

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.