Содржина

Маркантни Јое Петерс (Ц. МцГраw) способан је истражитељ осигуравајуќег друштва Соутхwест Индемнитy из Лос Ангелеса, који увијек ради у пару с колегом Харрyјем Миллером (Л. Ј. Хеyдт). Након успјешно ријешеног случаја повезаног с пљачком банке, момци се одлуче засебним летовима вратити у Л.А., те Јое убрзо у зракоплову упозна атрактивну младу Тексашанку Диане Марлеy (Ј. Диxон). Она је амбициозна дјевојка из сиромашне обитељи, која вјерује да би се у "граду анѓела" могла обогатити. Иако га Диане снажно привуче, Јое унаточ ноќи заједнички проведеној у хотелу убрзо схвати да код ње нема никакве шансе, јер ју занимају искључиво богати мушкарци који јој могу омогуќити живот на високој нози. Вративши се у Лос Ангелес, Јое с Миллером ускоро преузме случај краѓе крзна иза које чини се стоји недодирљиви утјеривач дугова Кендалл Wебб (Л. Гилморе). Кад посјети Wебба, Јое у његову друштву угледа Диане, што у њему поново разбуди страст. Због снажних осјеќаја према њој он ќе се убрзо с Wеббом упустити у организирање пљачке поштанског влака с плијеном од 400 тисуќа долара.

Атрактивна и занимљива ноировска крими-драма редатеља Харолда Даниелса ("Кќи запада", "Куќа црне смрти"), за коју сценариј потписују Стеве Фисхер ("Одредиште Токио", "Јохннy Рено") и Георге Брицкер ("Мелодија за двоје", "Плавуша из Сингапура"), прилично спретно барата одредницама и конвенцијама филм ноира. Премда је ријеч о нискобуџетном пројекту с не особито познатим али поузданим Цхарлесом МцГраwом ("Спартак", "Птице") у главној улози, све саставнице ноира су на броју. Ту су карактерно непостојан и поводљив антијунак који подлијеже чарима атрактивне и похлепне младе дјевојке, спретно и сугестивно приказан полусвијет криминалаца и утјеривача дугова, потом груби протагонисти који измјењују циничне и сочне реплике, као и наглашена моралистичка димензија приче уз интригантно сугерирање карактерне и етичке несталности онодобне америчке средње класе која је према ауторима била прилично склона корупцији. Издвојити вриједи и вјешто поигравање свјетлом и сјеном за што је заслужан угледни директор фотографије Ницхолас Мусураца ("Људи мачке", "Из прошлости"), те редом расположене глумачке интерпретације. Поред даровите Јоан Диxон ("Експеримент Алцатраз", серија "Алфред Хитцхцоцк представља"), партнери Цхарлеса МцГраwа су цијењени Лоwелл Гилморе ("Слика Дориана Граyа", "Рудници краља Соломона") и познати Лоуис Јеан Хеyдт ("Велики сан", "Тридесет секунди изнад Токија").

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.