Содржина

Опрости му Боже јер није знао што чини.
Након што се доказао на фронту у сјеверној Италији, црквени врх младом амбициозном свеќенику Јохну Флахертyју (Цхристопхер Рееве) повјери мјесто ризничара и он 1944. стиже у Ватикан. Користеќи своју истакнуту позицију, Флахертy склопи незаконит посао с корумпираним америчким наредником Варесеом (Јосепх Цортесе) који опскрбљује црно тржиште робом сицилијанског мафијаша Апполинија (Јасон Миллер). Убрзо и сам Апполини одлучи финанцирати Флахертyјеве послове. Флахертyјев ментор и Папин тајник, кардинал Сантони (Фернандо Реy), сазна за његове муљаже, но одлучи шутјети како би се прогурао на још значајнију позицију у цркви и претекао свог супарника кардинала Винција (Адолфо Цели). Флахертyјев двоструки живот почиње се додатно комплицирати када се заљуби у младу француску сестру Цлару (Геневиèве Бујолд).
Занимљиву драму о грешном свеќенику који крајем Другог свјетског рата долази у Ватикан режирао је Франк Перрy, а улогу оца Флахертyја прихватио је легендарни Цхристопхер Рееве. Ово је храбар филм који се није бојао контроверзи које би могао проузрочити - радња је смјештена у сам Ватикан, а особе које су упознате с преваром блиски су сурадници самог поглавара Католичке цркве. За крај, као занимљивост, споменимо да је редатељ Франк Перрy ујак популарне пјевачице Кате Перрy.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.