'Dragnet' se pojavljuje davne 1949. godine kao radio-drama, da bi 1952. po prvi puta osvanuo na televiziji. Drugo pojavljivanje bilježi 1967. godine, a gledatelji RTL Televizije imat će priliku gledati treću televizijsku reinkarnaciju ovog policijskog klasika, u kojemu glavnu ulogu poručnika i policijskog veterana Joea Fridaya tumači Ed O'Neill, poznatiji kao Al Bundy iz 'Bračnih voda', te Ethan Embry, u ulozi njegovog partnera, detektiva Franka Smitha.
Joe Friday (Ed O'Neill) je iskusni policijski veteran koji je svjedočio svemu čemu jedan detektiv u svojoj karijeri može, no bez obzira na duge godine provedene u policijskim snagama u rješavanju slučajeva pokazuje istu energiju kao njegov mlađi partner Frank Smith (Ethan Embry), koji je nedavno promoviran u odjel zadužen za pljačke i ubojstva.
'L.A. Dragnet' svoju inspiraciju pronalazi u stvarnim slučajevima koje je rasvjetljavala policija Los Angelesa i samim time, kao niti jedna druga kriminalistička serija ranije, opisuje stvarno funkcioniranje policijskih snaga te pokazuje kako zaštitnici reda rješavaju najzagonetnije slučajeve. Prema riječima Dicka Wolfa scenarij serije počiva na slučajevima koji su se dogodili u Gradu Anđela i osvanuli na naslovnicama Los Angeles Timesa - od serijskog ubojice fasciniranog Hillside Stranglersima, koji su krajem 70-tih harali Los Angelesom, pa do ubojstva producenta „B" filmova te kontroverznih i zabranjenih „bum wars", u kojima za zamjenu za novac, alkohol i hranu beskućnici sudjeluju u tučnjavama i raznim ludim akrobacijama.

Bilo je na kanalima:

RTL  SUPER RTL  

PREPORUKE
  • Silent Hunt (1971)

    image
    In German with English subtitles. Alexander Bukow is a cop who doesn't mind working at the edge of the law to get results. His straight-laced partner, Katrin...
  • Der Staatsanwalt (2005)

    image
    Cases and complicated lives of a public prosecutor and a police unit, a member of whom is the prosecutor's son, who work in Wiesbaden.
  • Boš (2014)

    image
    Radnja prati losanđeleskog detektiva za ubojstva Harryja Boscha. Kao i svaki dobar protagonist Bosch ima problema s autoritetom, slijedi vlastiti instinkt...
  • Sommerdahlova ubojstva (2020)

    image
    Ugledni policijski istražitelj Dan Sommerdahl voli svoju suprugu Marianne s kojom je u braku 25 godina. Ona radi kao glavna kriminalistička tehničarka u istom...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.