Ocena: 7.0/10
Ocena korisnika: 10/10
(3 glasova)

Sarajevo, 1914. godine: par dana pred dolazak prestolonaslednika Ferdinanda uvodi nas u sagu o porodici Salom. Mama Estera priprema staro sefardsko jelo sungatu i svojoj, četvrtoj po redu, kćeri Blanki pripoveda priču o dolasku jevreja-sefarda na Balkan. Najmlađu kćer, Riki, Estera šalje do dućana po so za jelo, ali se mala Riki zaigra ispred prozora baletske škole, oponašajući male balerine koje posmatra, i potpuno zaboravi na majčin zahtev.

Najstarija kćer, Buka, zaljubljena je u starog antikvara, Davida. Ali, u njegovoj antikvarnici stalno obitava Danijel, mladić kojem se Buka veoma dopada. David ubeđuje Buku da je za nju bolje da se uda za Danijela i ona sva uplakana odlazi kod preostale dve sestre, Nine i Klare, koje su u prodavnici šešira „La Parisiene" čiji je Nina vlasnik. Tamo upoznajemo i gospođu Ninković, jednu od najvećih sarajevskih tračara.

Otac porodice, Leon, vlasnik je časovničarske radnje u kojoj radi i njegov jedini sin Isak, koga svi iz milošte zovu Atleta. Po završenom radnom danu, Salomovi se okupljaju na porodičnom ručku u svome domu. Svi, osim zaigrane Riki. Jedući neslani sungatu, otac Leon kritikuje Riki, koja se konačno pojavi sa solju, na radost ukućana što joj se ipak ništa nije dogodilo. Stara Nona Salom sa svoje dve sestre posećuje Salomove, dajući svakoj od sestara savet kako treba da se ponaša u životu. To je najviše signal za Buku koja pristaje da dozvoli Danijelu da dođe u njihovu kuću na večeru. Na večeri je Danijel i zaprosi i ona pristane da se uda za njega uz očev blagoslov. Isto veče, uplakana priznaje majci da ne voli njega već drugog čoveka. Sledeće jutro, Danijel dolazi po Buku da je vodi na doček Franca Ferdinanda na Apelovom keju. I ostale sestre, uzbuđene, spremaju se za tu veliku svetkovinu...

Emitovanje na kanalima:

Kurir TV  

Bilo je na kanalima:

RTS Drama  RTS SVET  RTS1  KLASIK  SLO2  SLO1  HTV1  RTRS  

Sledeće epizode:

danas
04:00
Miris kiše na Balkanu
Sutra
10:00
Miris kiše na Balkanu
Sutra
04:00
Miris kiše na Balkanu
petak
10:00
Miris kiše na Balkanu
subota
08:00
Miris kiše na Balkanu
subota
08:50
Miris kiše na Balkanu
subota
10:00
Miris kiše na Balkanu
subota
11:00
Miris kiše na Balkanu
subota
12:00
Miris kiše na Balkanu
ponedeljak
04:00
Miris kiše na Balkanu
PREPORUKE
 • Uvod u anatomiju (2005)

  image
  'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
 • In all Friendliness (1998)

  image
  This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
 • Na Dobre I Na Zle (1999)

  image
  Polish medical drama. Real medical cases filled with twists, turns and surprises. The focus of the narrative is on the life of doctors and nurses.
 • Inga Lindström (2004)

  image
  Stories of heroines and heroes - it's all about love and the sometimes bumpy road to it. The secret protagonist is the incomparably beautiful Swedish landscape.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.