Najavljen je Meta Quest 3

понеделник, 5 јуни 2023 20:23

Kompanija Meta službeno je najavila Meta Quest 3, nasljednika iznimno popularnog Meta Questa 2. Otkriveno je i nekoliko informacija o Questu 3, kao i jedna vijest za one koji planiraju kupiti Quest 2.
Cijena Meta Quest 3 osnovnog modela sa 128 GB memorije i dva kontrolera iznosit će 500 dolara, čime će biti jeftiniji od PlayStation VR2. Uređaj će biti 40% tanji u odnosu na Quest 2 i dolazit će s dvije kamere u boji s mixed reality funkcijom, zahvaljujući kojoj ćemo moći povezati virtualni svijet sa stvarnim.
Ekrani će biti veće rezolucije nego na bilo kojem Quest uređaju do sada, no točne vrijednosti nisu navedene. Srce Quest 3 uređaja činit će Qualcommov čip nove generacije, koji bi trebao ponuditi dvostruko veće grafičke performanse. Touch Plus kontroleri su opremljeni TruTouch haptičkim vibracijama i lišeni su obruča koji je prije bio tu. Podržano je i praćenje ruku, baš kao i na Quest 2 modelu.
Oni koji kupe Quest 3 imat će pristup Quest 2 katalogu koji sadrži više od 500 VR igara, aplikacija i iskustava. Više informacija bi trebala saznati na jesen, kada Meta planira lansiranje Meta Quest 3 headseta.
Na kraju, jedna vijest kada je u pitanju Quest 2. Njegova će cijena od 4, lipnja biti trajno snižena na 300 dolara za model od 128 GB, odnosno 350 dolara za model od 256 GB. Najavljena je i nova softverska nadogradnja, zahvaljujući kojoj će performanse procesora biti povećane za 26%, a grafičkog čipa za 19%.
pcchip.hr
53

Quest Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.