Google TV protiv Android TV-a

вторник, 19 март 2024 19:56

Što odabrati ?
Trenutno na tržištu postoji nekoliko varijanti raznih operativnih sustava za televizore. Slijedi kratko objašnjenje postojećih sustava.
Piše: Darko Brlečić
Što je Android TV?
Android TV debitirao je 2014. kao verzija operativnog sustava Android optimizirana za televizore. Opslužuje mnoge pametne televizore Sonyja, Hisensea, TCL-a i drugih, kao I mnoge  set-top box uređaje Sučelje je organizirano oko redaka ikona aplikacija i preporuka s Google Playa. Tu je i Google Assistant ugrađen za glasovne kontrole.
Ključne značajkieAndroid TV-a uključuju:
– Pristup Google Play trgovini za aplikacije kao što su Netflix, Hulu, YouTube, Spotify…
– Glasovne kontrole s ugrađenim Google asistentom. Možete pretraživati sadržaj, dobivati preporuke i upravljati svojim pametnim kućnim uređajima samo svojim glasom.
– Mogućnosti emitiranja za striming sadržaja s vašeg mobilnog uređaja ili računala na vaš TV. Ovo funkcionira putem opcije  Chromecast tehnologije.
– Igranje putem trgovine Google Play s naslovima optimiziranim za Android TV. Također možete upariti Bluetooth kontrolere za igranje. Dakle, za svakog ponešto !
 
Što je Google TV?
Google TV je Googleova novija pametna TV platforma koja je pokrenuta 2020. Google TV ima personalizirani početni zaslon koji daje preporuke na temelju vaše povijesti gledanja i pretplata. Također ima sadržajno sučelje koje prikazuje filmove i emisije iz različitih aplikacija i usluga. Prvi uređaj koji je koristio Google TV bio je Chromecast s Google TV streaming stickom. Od tada se proširio na pametne televizore poput Sonya , TCL-a, Philips-a.
Ključne značajke Google TV-a uključuju: – Personalizirani početni zaslon s odabranim preporukama za emisije i filmove. S vremenom uči vaše preferencije. – Sučelje koje je jednostavno za navigaciju s karticama za filmove, emisije, TV uživo, aplikacije, biblioteku i više. – Robusne mogućnosti pretraživanja i glasa putem Google pomoćnika. – Podrška za streaming aplikacije kao što su Netflix, Disney+, HBO Max, Peacock i druge. – Chromecast ugrađen za jednostavno emitiranje s mobilnih uređaja.
Glavne razlike između Android TV-a i Google TV-a
Početni zaslon
Jedna od najvećih razlika između Google TV-a i Android TV-a je izgled početnog zaslona. Dok Android TV obično ima tradicionalniji početni zaslon usmjeren na aplikacije, Google TV nudi sučelje usmjereno na sadržaj, prikazujući personalizirane preporuke i trendovski sadržaj.
To čini Google TV boljim za otkrivanje novih emisija i filmova za gledanje s različitih usluga strujanja. Možete brzo pregledavati preporuke i nova izdanja bez otvaranja različitih aplikacija. S Android TV-om iskustvo se više temelji na aplikacijama, ali ima manje gomilanja sadržaja. Osim toga, po najavi Google Tv neće podržavati tzv.piratske IPTV aplikacija kao što je to slućaj kod Android Tv-a .
Kartica TV uživo
U usporedbi s Android TV-om, Google TV ima namjensku karticu Uživo za pristup TV kanalima uživo i programskim vodičima kada koristite pružatelje usluga kao što su YouTube TV i Sling TV. Kartica Uživo prikazuje dostupne kanale i ono što se trenutno reproducira na svakom kanalu. Možete brzo prelistati i početi gledati TV uživo uz samo nekoliko klikova.
Korisnički profil
Google TV podržava više korisničkih profila, tako da svaka osoba može imati vlastiti prilagođeni prostor, čineći iskustvo gledanja uistinu individualiziranim. Uz odvojene profile, svaki korisnik može prilagoditi svoj početni zaslon, dobiti personalizirane preporuke i popise za gledanje prilagođene posebno njihovoj povijesti gledanja i interesima, pristupiti vlastitom Google računu i povezanim uslugama, pa čak i postaviti roditeljski nadzor za dječje profile. Android TV-u nedostaje izvorna podrška za više korisnika – profili se moraju implementirati u svaku aplikaciju zasebno.
 
Post Google TV protiv Android TV-a je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.