сезона: 3

епизода: 13

Содржина

Професор Балтазар је легендарни југословенски цртани филм, настао у периоду измеѓу 1967. и 1978. у Загреб филму. Састоји се од укупно 59 епизода које трају од 5 до 10 минута.
Аутор серијала је хрватски аниматор Златко Гргиќ, а препознатљиву уводну тему написао је познати композитор филмске музике Томислав Симовиќ. Серија је постала врло популарна широм бивше Југославије, а забележила је солидан успех и изван њених границе, те је емитована у земљама као што су Данска, Финска, Холандија, Норвешка, Португал, Шведска и Иран.
Професор Балтазар је научник, доброќудни љубитељ природе и свих живих биќа, заштитник, борац за добро и против зла, еколог, промотер толеранције, мира и љубави, духовит, маштовит, скроман и ненаметљив, услужан и пожртвован. Он уз помоќ својих изума олакшава животе других људи из Балтазар-града. Култни цртани филм без насиља, без агресије, гдје се сви проблеми рјешавају хумано и прихватљиво на Балтазарски начин.

Слики

Професор БалтазарПрофесор БалтазарПрофесор Балтазар

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.