poster

Величанствене Алпе из зрака: Из Беауфортаина по Савоји

Les Alpes vues du ciel (2015)

Документарец | Франција

Оценка на корисникот: 10/10

епизода: 3 - Из Беауфортаина по Савоји

Содржина

Беауфортаин се истиче долинама, богатим малим селима и жарком жељом да очува свој типичан горски стил градње. Стотине колиба смјештених на падини данас свједоче о човјековој домишљатости да се прилагоди околишу. Ово је горски и пољопривредни крај и живот је у њему тежак. Традиционалне вриједности, које су и данас опќеприхваќене, обогатиле су крај непроцјењивом барокном сакралном баштином.
Из села Беауфорт треба пријеќи само један пријевој и стиже се у срце Савоје.
Њезине долине и врхунци меѓународно су познати по зимским и љетним спортовима. Захваљујуќи смјештајном капацитету савојских скијалишта Савоја је једна од најтуристичкијих регија у Француској.
У овој епизоди надлијеќемо благе рељефе Беауфортаина и његов препознатљиви врх Пиерра Мента те село Арецхес. Пријеѓемо ли пријевој Прé, ето нас изнад Боург-Саинт-Маурицеа и скијалишта Лес Арцс. Путовање настављамо кроз планине Ваноисе и Тарентаисе до Тигнеса те долазимо до ледењака Беллецôте и скијалишта Лес 3 валлéес, а затим и пред Цхамбéрy у Апремонту подно врха Граниер.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.