poster

Маме у животињском свијету

Animal Mums (2015)

Документарец | Обединетото Кралство
Режисер: Rob Neil

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 7.4/10

Од женке гепарда која злочесте малишане шаље у кут до овце која тјеши своје уплакано јање, ова дражесна и забавна емисија истражује изненаѓујуќе људске начине на које животињске мајке подижу младунце.
Влада опќа претпоставка да животињске маме чине само оно нужно како би подигле своје младунце, а онда их шаљу у свијет да се сами сналазе. У случају многих животиња то не може бити даље од истине. Баш попут нас, наѓу се под стресом и показују понос док подижу новороѓенчад и гледају како израстају у одрасле.
Истражујуќи животе животињских мама у зоолошким вртовима, на фармама и у парковима природе диљем Уједињеног Краљевства и Еуропе, серија открива невјеројатне сличности измеѓу људских и животињских мајки. Три епизоде баве се животињском новороѓенчади, животињским малишанима и напосљетку тренутком кад животиње напуштају дом.
Знанственици и стручњаци објашњавају нека фасцинантна понашања. Примјерице, зашто крмача њушком додирује њушку прашчиќа нетом након што га опраси и зашто родитељи чимпанзе шкакљају своју новороѓенчад. Кроз спој знаности, фасцинантних прича и дражесних тренутака, серија открива да животиње својој дјечици могу бити једнако предане, и физички и емоционално, као што смо и ми својој.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.