рејтинг: 6.6/10
Оценка на корисникот: 5.3/10
(3 гласови)

Содржина

1660. краљ Цхарлес Стуарт ИИ. (Д. Фаирбанс јр.) живи као избјеглица у Низоземској, инкогнито помажуќи лијепој Катие (П. Цросет, касније Рита Цордаy - у њезиној првој веќој филмској улози) на фарми и у коначишту, радеќи најтеже послове - од орања, садње тулипана до кухања и послуживања гостију, али ужива у свему томе. Она не сумња у његов краљевски индентитет, а он се у њу полако, али сигурно заљубљује. У меѓувремену, све се припрема за његов велики повратак у домовину...
Изврсно упризорење о поновном враќању краља Цхарлеса Стуарта ИИ. на енглеско пријестоље, након Цромwеллова пораза. Мало акције (углавном мачевалачке), пуно дијалога, сјајна фотографија Франза Планера и ефектна казалишна сценографија (реконструирана у холивудским студијима), те изврсни споредни глумци (особито ондашња секс-бомба Мариа Монтез у краткој улози добронамјерне грофице), као и маштовита режија Маxа Опхулса, главне су одлике овог филма. Доуглас Фаирбанкс јр., осим што глуми у главној улози, сценарист је и продуцент овог филма.

Слики

Прогнаник

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.