Zeleni sat je serijal Obrazovnog programa Televizije Vojvodine namenjen poštovaocima prirode i ljubiteljima zdravijih životnih navika, koji ima za cilj unapređenje zdravstveno-ekološke svesti. Za bolji i kvalitetniji život, za lepšu i čistiju Planetu! Baveći se ekologijom u najužem i najširem smislu reči (zaštita životne sredine, ekologija, organizma - ishrana, rekreacija, relaksacija, medicina, eko-turizam), ovaj serijal u središte priče stavlja čoveka, polazeći od činjenice da on svojim dobrim ili lošim navikama utiče na svoj život, svoje zdravlje i okruženje u kojem živi, i obratno. Jer, čovek razvijajući svoj mikro-kosmos na duhovnom, mentalnom, emotivnom i fizičkom planu, može biti dobar sebi, svojim bližnjima, svom neposrednom okruženju, Kosmosu. Priroda i Kosmos dobro pamte sve što čovek čini. Dobro uzvraćaju dobrim, a loše lošim. Zato u ovim emisijama stalno podsećamo da smo neodvojivi deo prirode, da smo Planetu "nasledili" od predaka, a "pozajmili" od potomaka, da je ona naša kuća, da drugu nemamo, niti ćemo je dobiti. Dužni smo da je čuvamo, jer kažu da smo jedina svesna bića na njoj. To radimo kontinuirano, nenametljivo, lagano, ali suštinski - ukazujući na probleme, ali i nudeći rešenja kroz dobre primere.

Bilo je na kanalima:

RT Vojvodina 1  RT Vojvodina 2  

PREPORUKE
  • Ja biram (2017)

    image
    Ja biram, ti biraš, svi smo mi smo nekada birali, a mnogi tek treba da izaberu – zanimanje za ceo život! To je osnovni motiv nove emisije Programa za decu i...
  • Priče iz lovišta

    image
    U seriji "Priče iz lovišta" uživat ćete i smijati se avanturama iskusnih i mladih lovaca, koji otkrivaju neke od najzanimljivijih lovačkih trenutaka.
  • Kad naš brod plovi

    image
    U emisiji "Kad naš brod plovi" upoznajte dvojac koji putuje duže cijele jadranske obale i njezinih otoka kako bi istražili ribolov. Postoje razne ribolovne...
  • Multiverzum

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.