NOVOSTI Stranica 1

Satelitska komunikacija stiže i na Pixele. Na potezu su ostali proizvođači

• ponedjeljak 14:54

Nakon što je Apple predstavio satelitsku povezivost u iPhoneu, mahom su reagirali kineski proizvođači, uvodeći sličnu funkcionalnost u svoje uređaje. Štoviše, oni omogućuju dvosmjernu komunikaciju putem satelita, što kod iPhonea nije slučaj.
Kako je ova usluga na iPhoneu zaživjela a samo u SAD-u i još nekoliko većih zemalja, tako je i ona kineskih proizvođača ostala ekskluzivna za kinesko tržište, u suradnji s tamošnjim zemaljskim i satelitskim operaterima.

Swisscom nudi 8 milijardi eura za kupnju Vodafona u Italiji

• ponedjeljak 14:51

Swisscom je ušao u ekskluzivne pregovore o kupnji Vodafona u Italiji. Posao u gotovom novcu procijenjen je na 8 milijardi eura i dio je plana da se spoji s Fastwebom, njegovom podružnicom u zemlji.
Predloženi dogovor uslijedio je nakon što je Vodafone u siječnju odbacio pokušaj Iliad grupe da osnuje zajedničko ulaganje koje bi objedinilo poslovanje kompanija u zemlji. Planirano spajanje Vodafone Italia i Fastweb rezultirat će drugim najvećim fiksnim širokopojasnim operaterom u Italiji iza TIM-a.

Procurio popis iPhone modela koji će dobiti nadogradnju na iOS 18

• ponedjeljak 14:50

Ako je sudi po dosadašnjoj proaksi, Apple će novi iOS 18 predstaviti u lipnju, na godišnjoj WWDC konferenciji. Detalja o novostima koje će donijeti nova generacija operativnog sustava za iPhone, za sada nema, no nedavno su se počele provlačiti glasine o tome kako će iPhone 16 generacija biti opremljena značajkama koje pokreće generativna umjetna inteligencija.

EU kaznila Apple s 1,8 milijardi eura zbog kršenja pravila u streamingu glazbe

• ponedjeljak 14:47

Europska komisija kaznila je Apple s 1,8 milijardi eura zbog „iskorištavanja dominantne tržišne pozicije u području streamiga glazbe“, javio je danas BBC. Ova odluka je uslijedila nakon pritužbi kompanije Spotify, zbog koje je i cijeli postupak pred EU komisijom i pokrenut. Komisija je Apple optužila za ograničavanje informacija novopridošlim korisnicima iOS platforme, tj. iPhonea, o drugim i jeftinijim glazbenim streaming servisima.

Oštećeni su kablovi u Crvenom moru, poremećen globalni internet saobraćaj

• ponedjeljak 14:35

Oštećenje podmorskih kablova u Crvenom moru ometa globalne telekomunikacione mreže i prisiljava internet provajdere da preusmjere čak četvrtinu saobraćaja između Azije, Evrope i Bliskog istoka.
Kablovi koji pripadaju glavnim telekomunikacionim mrežama su “presječeni” što je uzrokovalo “značajne” poremećaje u komunikacijskim mrežama na Bliskom istoku, prema hongkonškoj telekom kompaniji HGC Global Communications.

Huawei na MWC-u Barceloni 2024. nagrađen za inovativna 5.5G rješenja

• ponedjeljak 13:05

Huawei je u Barceloni dobio i nagradu GSMA Foundry Excellence Awards 2024 – Industry Collaborator Award za doprinos tvrtke inovacijama u više područja prošle godine, uključujući zelene telekomunikacijske mreže i 5G New Calling [Izvor: Huawei]
Huawei je na sajmu industrije mobilnih komunikacija u Barceloni, predstavio osam 5.

Sjednica Savjeta RTCG: Potreban novi studio zbog širenja produkcije

• ponedjeljak 11:05

Novi informativni studio u Javnom servisu RTCG potreban je zbog širenja produkcije i proizvodnje programa, kazao je pomoćnik generalnog direktora za korporativne poslove Goran Rakočević na današnjoj sjednici Savjeta RTCG.
Kako je kazao, tender je raspisan i na njega smo dobili ponudu od firme BFE za Austrije.

Kako se možete zaštititi od različitih prijevara koje postoje na PayPal-u?

• ponedjeljak 00:18

Kada je novac u pitanju, prevaranti nikada nisu daleko. To se također odnosi i na različite portale za internetsko plaćanje, od kojih je jedan i PayPal.
Kriminalci se koriste svim vrstama sofisticiranih prijevara kako bi pokušali ukrasti novac od korisnika. Nije ni čudo da su prevaranti na meti jedne od najpoznatijih platnih platformi iz Kalifornije: godišnji promet PayPala samo je 2022. godine iznosio gotovo 28 milijardi dolara.

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

• nedjelja 23:36

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a s obzirom da se datum premijere opako približava ne čudi da su počeli iskakati novi promo materijali, pa su tako upravo objavljeni i cool retro posteri koji obilježavaju 03.03. u čast Vaulta 33. Prvi prikazuje Lucy kako se opušta iliti zabavlja s kultnim pićem Nuka Colom, drugi prikazuje lovca na glave poznatog kao The Ghoul i nosi slogan “Razvalite se!”, dok treći poster prikazuje Maximusa koji čini se treba još koji ‘boost’ Nuka Cole.

Crimes of Fashion: Killer Clutch (2024)

• nedjelja 23:17

Godina: 2024 (mart) Žanr: Krimi / Misterija / Romansa Režija: Felipe Rodriguez Glavne uloge: Brooke D’Orsay, Gilles Marini, David Bowles, Harry Szovik, Paloma Coquant, Mohamed Belhadjine, Alain Van Goethem, François Legrand, Martin Budny, Anastasia Milko … Radnja filma: Američka psihologica, unajmljena da trenira modnog dizajnera, pomaže francuskom detektivu da otkrije listu osumnjičenih nakon što se …

Početak « 1 2 3 ... 1715 1716 1717 » Zadnja

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.