poster

Ja biram

Ja biram (2017)

Redatelj: Sonja Rakić

Gdje gledati
Televizija uživo

Ja biram, ti biraš, svi smo mi smo nekada birali, a mnogi tek treba da izaberu – zanimanje za ceo život! To je osnovni motiv nove emisije Programa za decu i mlade, pod nazivom Ja biram.
Osmakinja Mila (Mila Pajić) vodi nas kroz zanimljivi svet izbora budućeg zanimanja, od stručnih škola, novih oglednih smerova, gimnazija, pa do vrlo neobičnih poziva. Da li treba slušati roditelje, nastavnike, drugare ili isključivo sebe pri takvom izboru, potražićemo odgovore od pedagoga i naravno, osmaka.
Svojevrsno olakšanje malim maturantima doneće i ekranizacija pitanja i zadataka koji su se tokom proteklih godina pojavljivali na završnim ispitima i to iz svih sedam predmeta, koliko mali maturanti treba da polažu. Da čuveni testovi za malu maturu ne budu noćna mora, potrudili su se predavači koji će im jednostavno i pristupačno objasniti pojmove, podsetiti ih na ono što već znaju ili su možda malo tokom školovanja „preskočili“. U svemu tome, vizuelnu podršku tim emisije ima od kolega koji, uz pomoć kreativne grafike i animacija, sve te naizgled teške zadatke čine vedrijim i lakšim.
Svaka emisija poručiće na kraju da život ne teče pored nas, iako se sprema mala matura; može se razmišljati i o uređenju sobe, raznim vidovima rekreacije, muzike, svemu onome što tinejdžere u tom uzrastu privlači. Osnovna ideja jeste pametan izbor, sa mnogo informacija, koje će, verujemo, kraj malog ekrana okupiti ne samo male maturante, već i nastavnike, roditelje i njihove starije drugare...

Urednica emisije: Vesna Konja
Rediteljka: Sonja Rakić

Emitira se na kanalima:

RT Vojvodina 1  

Sljedeće epizode:

sutra
09:32
Ja biram, Gimnazija ili stručna škola?

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.