Iz Interfilmove radionice, od tvoraca "Bitangi i princeza" stiže nova "Zakon" serija. Radnja ove nove, po mnogočemu nesvakidašnje humoristične serije, smještena je u Svetkovinu, mjesto na samoj granici dviju prosperitetnih županija, prijestolnicu industrije namještaja i - zahvaljujući jakim policijskim snagama, inspektoru Zdravku Mačeku i njegovom zamjeniku Mateu Ćiriću - najsigurnije naselje u domovini. O velikom zalaganju samog Gradonačelnika Svetkovine i njegovom vrsnom timu ljudi ne treba posebno govoriti. Svi oni uspješno će rješavati slučajeve pljački, otmica, serijskih ubojstava, pedofilije, automobilske mafije, CD piratstva, mitskih čudovišta, sotonista te probleme drevnog plemena Afro-Hrvata. Kako su to sve problemi koji ne postoje u našem društvu, svaka eventualna sličnost sa stvarnim mjestima, osobama i događajima potpuno je isključena i nemoguća.
Serija je to koja će svojim specifičnim humorom punim apsurda i nadrealizma zasigurno naći mnoge poštovatelje, među svima onima koji cijene dobar humor u svim njegovim nijansama i slojevitom podtekstu.
ZDRAVKO (Stojan Matavulj) je inspektor srednjih godina, netom razveden, ciničan, umoran od života. Sjeća se vremena kad je sve bilo bolje, ali ne sjeća se točno kako je to njemu bilo bolje. Lak na pendreku i manje oštrouman nego što voli misliti da jest.
MATEO (Robert Ugrina) je mladi, nadobudni, naivni policajac zlatna srca, u srednjim dvadesetima. Živi u skladu s idealiziranom slikom policijskog posla, zasnovanom na gledanju previše američkih serija. Nema sreće s djevojkama, potajno zaljubljen u konobaricu RAJNU (Ines Bojanić), doušnicu s prve linije - šanka.
Stalni gost u policijskoj postaji je KRMPOTIĆ (Nenad Cvetko), koji redovno krši zakon kako bi se mogao sakriti od supruge i živjeti život dostojan čovjeka. Kako bi prikratio vrijeme, u svakoj epizodi bavi se novim hobijem: slikanjem, muziciranjem, sportom, dekoriranjem ćelije i slično.
Mozak svetkovačke policije je DUŠKO (Sven Šestak) - forenzičar, elektrotehničar, informatičar, fizičar, kemičar... jednom riječju: znanstvenik. Otkad je bio na trodnevnom seminaru u Oslu, ne prestaje širiti svoje oduševljenje norveškom kulturom, tehnologijom i infrastrukturom.
Neslužbeni šef policije je GRADONAČELNIK (Angel Palašev) koji svoj mandat doživljava kao plaćeni godišnji odmor, a najviše uživa u sebi i zlostavljanju svojeg glasnogovornika DENISA (Ivica Pucar).
Od ostalih protagonista ističemo GADŽETA, pripadnika romske manjine i poslovođe dućana "Crno tržište", te BORKA, uličnog prodavača specijaliziranog za suvenire, hladna pića, zezalice i poneki izvanbrodski motor.

Bilo je na kanalima:

RTV HB  OBN  KLASIK  HTV3  HTV2  

PREPORUKE
  • The Fall Guy (1981)

    image
    Colt Seaver is a combination bounty hunter and stuntman. He drives a big GMC truck with a eagle painted on its hood. He chases after bad guys and returns them to...
  • Detektiv Conan (1996)

    image
    Priča prati sedamnaestogodišnjeg detektiva Shinichija koji je nehotice transformiran u dijete nakon što se otrovao.
  • Hart i Hart (1979)

    image
    Jonathan Hart (Robert Wagner) was a self-made millionaire, the C.E.O. of Hart Industries, a global conglomerate. His gorgeous wife Jennifer (Stefanie Powers) was...
  • Ninja kornjače (2012)

    image
    U američkoj inačici serijala glasove Ninja kornjačama dali su Sean Astin (poznat po svojim ulogama hobita Sama u trilogiji 'Gospodar prstenova' te Spielbergovom...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.