Ocena korisnika: 10/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

SINOPSIS

Nastavak priče o velikoj carici Katarini. Katarina Aleksejevna vlada Rusijom već šestu godinu. Na sve načine nastoji izbjeći rat i istodobno se suprotstavlja urotama na dvoru. Osim toga, vladarici ni na ljubavnom planu ne ide sve glatko. Za njezinu naklonost bore se dvojica muškaraca: Grigorij Orlov, otac njezina izvanbračnog sina, i Grigorij Potemkin, mladi perspektivni časnik.
Unatoč svim teškoćama, Katarina ostaje suzdržana, razborita i pravedna, jer o njoj ovisi budućnost države. Ljubav, spletke, žestoka borba, teške odluke - sve to čeka glavnu junakinju u novoj sezoni zanimljive serije.
U šestoj godini vladavine nove carice nazire se prvi Katarinin rat s Turskom. U isto vrijeme Katarina traži način da sklopi zakoniti brak sa svojim starim miljenikom Grigorijem Orlovom i prizna pred zakonom njihova sina Alekseja, kako bi postao prijestolonasljednik u slučaju da Katarinino zakonito dijete Pavel Petrovič ne bude imao djece.
No Orlovljevo neotesano i nepredvidljivo ponašanje, kao i njegovi problemi s muškim zdravljem, prisiljavaju caricu da odustane od razmišljanja o braku i pošalje sina Alekseja u inozemstvo, uvjerivši se da će Pavel Petrovič moći zasnovati obitelj. Riješivši se Orlova, Katarina nalazi novog miljenika, Grigorija Potemkina, i traži po Europi udavaču za nasljednika.
1774. Rusko-turski rat završava se pobjedom Rusije, koja uspostavlja protektorat nad Krimskim kanatom i dobiva izlaz na Crno i Azovsko more.
1776. Katarina drugi put uspješnije ženi Pavla Petroviča još jednom njemačkom princezom, a ona se vjenča s Potemkinom, koji u njezinu čast na jugu carstva utemeljuje grad Ekaterinoslav.
1780. Katarina oslobađa iz zatočeništva braunšvajgsku obitelj i pušta je u Dansku.
1782. Katarina u Sankt Peterburgu otkriva spomenik Petru I. i šalje Pavla Petroviča sa suprugom i djecom na put po Europi.
---
Prošlo je više od pet godina otkako se Katarina uspela na prijestolje. Situacija je teška, cijeloj Rusiji prijeti glad. Braća Orlov izviđaju granicu, gdje haraju i pljačkaju turske snage. Katarina okuplja svoje vijeće, tražeći način kako uzvratiti Turcima. Carica se sprema vjenčati sa svojim dragim Grigorijem kad se vrati, ali neki to ne odobravaju.

Fotografije

SovtelexportSovtelexportSovtelexportSovtelexportSovtelexportKatarina VelikaKatarina VelikaKatarina VelikaKatarina VelikaKatarina VelikaKatarina VelikaKatarina VelikaKatarina VelikaKatarina VelikaKatarina Velika

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Viktorija (2016)

    image
    „Viktorija“ prikazuje rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Zasniva se na stvarnim događajima i kraljičinim dnevnicima koji pružaju...
  • Charité (2017)

    image
    The series describes the accomplishments of several famous German physicians and scientists at the prestigious Charité hospital in Berlin during its history.
  • Spartak, krv i pesak (2010)

    image
    Tračanski ratnik, kojeg su Rimljani unajmili da se bori za njih, zapečatiće svoju sudbinu nakon nasilne pobune. Za kaznu, suočiće se sa smrću boreći se u...
  • Plač violine (2007)

    image
    Inspirirana istoimenom novelom poznatog turskog pisca Rešata Nurija Guntekina, ovaj novi hit s Dalekog istoka donosi nam priču o stalnoj borbi odanosti i...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.