Ocena: 8.0/10
Ocena korisnika: 9.1/10
(40 glasova)

Najveći projekt u povijesti televizijske kuće 'Telemundo', sa svojih 10 milijuna dolara budžeta, na male ekrane donosi glumačku zvijezdu Kate del Castillo u ulozi života. 'Kraljica juga' je serija nastala u američko-španjolskoj koprodukciji. Zanimljiva je činjenica da je izvršni producent serije bio tadašnji predsjednik Telemunda Patricio Wills. Scenarij je nastao prema adaptaciji bestsellera Artura Péreza-Revertea, a prvotno je trebao poslužiti kao predložak za film u kojemu bi naslovnu ulogu tumačila latino ljepotica Eva Mendes.
Ovu ekraniziranu priču o usponu Terese Mendoze, koja nakon životnih nedaća postaje najmoćnija dilerica u južnoj Španjolskoj, Doma TV donosi već nekoliko mjeseci nakon njezine premijere. Prvi nastavak telenovele postigao je najveću gledanost na Telemundu sa svojih 4,2 milijuna gledatelja. Serija se snimala na lokacijama u Kolumbiji, Maroku, SAD-u i Španjolskoj.
Teresa Mendoza rođena je u Culiacánu na obali Pacifika. Ulice njezinog gradića pune su dilera, lopova i korumpiranih policajaca koji su u stanju ubiti bilo koga da ne izgube kontrolu nad trgovinom kokaina između SAD-a i Kolumbije. Ipak u takvom okruženja mlada Teresa proživljava najljepšu ljubavnu priču s odabranikom svog srca, Guera Davilom, pilotom koji ima tajni život. No uskoro telefon zazvoni, a Teresa se mora suočiti s gorkom sudbinom, njezin Guero je ubijen, jer je odao previše tajni narko dilera Epifanija Vargasa. Sada su njegovi pomoćnici u potrazi za Teresom te je žele ubiti. Nakon što je pobjegla iz Meksika pred svojim progoniteljima, Teresa odlazi u Španjolsku u Melillu gdje radi sve što joj se ponudi, a počne voditi i financije galicijskog krijumčara Santiaga Fisterre u kojeg se zaljubi. U Puertu de Santa Maria Teresa će upoznati novi svijet krijumčarenja droge te postati kokainska kraljica Costa del Solea. Tada je spremna obračunati se sa svojim najljućim neprijateljem, Epifanom Vargasom, koji ima nove ambicije, one političke. Od naivne djevojke koja je izgubila ljubav svog života, Teresa postaje snažna žena koja kontrolira trgovinu drogom i postaje 'kraljica juga' spremna na osvetu…


Teresa Mendoza
Teresa je skromna djevojka iz Sinaloa u Meksiku koja je radila u mjenjačnici i zaljubila se u pogrešnog čovjeka. Nakon što su ga ubili narko dileri Teresa se morala suočiti sa svojom gorkom sudbinom. No ipak ona će postati najmoćnija dilerica kokainom, odnosno kraljica juga.

Raimundo Dávila (Güero Dávila)
Markantan i zgodan 25-ogodišnjak odmah je osvojio Teresu. On je šarmantan, pristupačan mladić meksičko –američkog podrijetla i pilot. Osjeća fatalističku ljubav prema Teresi, no s obzirom da se upleo u mutne poslove Guero će platiti veliku cijenu. On je prva Teresina ljubav koju ona nikada neće zaboraviti.

Santiago Lopez Fisterra (Gallego)
Santiago je 30-ogodišnji vozač brzih brodova. Skroman je i potpuno drugačiji od Teresine prve ljubavi Guera. On je ozbiljan i koncentriran te pomalo samozatajan čovjek. Ipak ima veliku strast za životom i mnogo hrabrosti. Zaljubit će se u Teresu te je naučiti svemu što zna o krijumčarenju, brodovima i jedrenju. On će biti Teresin poslovni i ljubavni partner.

Patricia O´Farrel
Patricija je Teresina najbolja prijateljica i poslovna partnerica iz zatvora. Zajedno s Teresom Patricia će stvoriti veliko carstvo kao dilerica u južnoj Španjolskoj. Ona je irsko - španjolskog podrijetla, iz aristokratske obitelji, biseksualaka i ovisnica o kokainu. Manično je zaljubljena u Teresu, iako to prikriva ispod maske cinizma i okrutnosti.

Teo Aljarafe
Teo je 48-ogodišnji odvjetnik. On je andaluzijski aristokrat, Patricijin prijatelj i bivši ljubavnik. Sjajan je financijski genij koji će pomoći Teresi da poveća svoje bogatstvo. Teo će postati Teresin ljubavnik koji neće uspjeti osvojiti srce Kraljice juga.

Epifanio Vargas.
Epifanio Vargas je 60-ogodišnji mafijaš iz Sinaloa. Drag i ljubazan, no previše opasan za svakog svog neprijatelja. On je pravi Guerov ubojica i najljući protivinik lijepe Terese.

Oleg Yasikov
Oleg je 45-ogodišnji ruski mafijaški šef u Španjolskoj. Zgodan, naočit i jak, Oleg je oličenje čeilčne snage. On je dobar Teresin prijatelj te odličan poslovni savjetnik. Oleg je njezin zaštitnik i važna figura u životu.


Kate del Castillo
Ova talentirana meksička glumica punog imeta Kate del Castillo Negrete Trillo, rođena je 1972. godine. Njezin otac je legenda meksičkog zlatnog doba filma i telenovela, Eric del Castillo. Svoj filmski debi Kate je imala sa samo devet godina u filmu 'El ultimo escape'. Popularnost je stekla 1991. godine u seriji 'Muchachitas'.
Za ulogu u telenoveli 'Alguna vez tendremos alas', osvojila je nagradu 'Eres' za najbolju novu glumicu 1998. godine. Nakon toga Kate je studirala produkciju na Sveučilištu u Kaliforniji. Nakon povratka u Meksiko odigrala je naslovnu ulogu u uspješnoj telenoveli 'Laž' s Guy Eckerom. Ova uloga joj je donijela nekoliko nagrada iz azijskih i europskih zemalja. Ostvarila je uloge s proslavljenim Saulom Lisazom u seriji 'El derecho de nacer' i s Juanom Solerom u 'Bajo la misma piel'. Kate je ostvarila i mnogobrojne uloge na daskama koje život znače. U njezin filmski opus spada i 'Bordertown' u kojemu je glumila s Jennifer Lopez i Antoniom Banderasom. Posudila je svoj glas liku u popularnom crtanom filmu 'Auti'. Ostvarila je naslovnu ulogu u filmu 'Ispod istog mjeseca'. U privatnom životu Kate je bila u braku s bivšim nogometašem Luisom Garciom. Kate se drugi put udala za Aarona Diaza 2008. godine.

Emitovanje na kanalima:

Izaura TV  

Bilo je na kanalima:

BN 2 HD  BN  Pink Soap  CoolTV  PINK EXTRA  PINK PLUS  PINK  

Sledeće epizode:

petak
02:00
Kraljica juga 1, ep. 62
petak
02:50
Kraljica juga 1, ep. 63
PREPORUKE
  • Čikaška policija (2014)

    image
    Dobitnik nagradne Emmy, producent Dick Wolf, i tim koji stoji iza serije Chicago Fire donose novu seriju Čikaška policija, policijsku dramsku seriju o ljudima...
  • Riptide (1984)

    image
    Three vietnam veterans (Nick Ryder, Cody Allen and Murray Bozinsky) now work as private eyes in sunny southern California. Nick and Cody are the muscles and...
  • Scorpion (2014)

    image
    Nadahnuta istinitom pričom ovo je dinamična dramska serija o ekscentričnom geniju Valteru O‘Brajanu i njegovom timu neprilagođenih genijalaca koji su poslednja...
  • FBI (2018)

    image
    FBI je serija o unutrašnjem funkcionisanju njujorškog Federalnog istražnog biroa. Ova elitna ekipa koristi sve umeće, inteligenciju i najnoviju tehnologiju kako...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.