Poglavlje 27 o životnoj sredini i klimatskim promenama je najkompleksnije jer zahteva podršku svih državnih institucija i aktivnost čitavog društva. U serijalu "Beležnica 27" pratimo razvoj ekološke svesti kroz izveštavanje o predradnjama, postupcima, zakonskim okvirima, obavezujućim direktivama i prikazima dobre prakse u vezi sa Poglavljem 27.
Klimatska neutralnost do 2050. i smanjenje emisija do 2030. deo su Evropskog zakona o klimi. Ovaj zakon je kamen temeljac Evropskog zelenog dogovora koji za cilj ima klimatsku neutralnost EU do 2050.
Mapa puta do 2050. predstavlja skup planskih politika koje bi trebalo da omoguće održivo korišćenje resursa na nivou Evropske unije. Čiste tehnologije predstavljaju ključni elemenat buduće evropske privrede.

Bilo je na kanalima:

RTS Nauka  RTS2  RTS SVET  RTS1  

PREPORUKE
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Skeldejlov tim ima iskrenu strast prema životinjama. Njegovi klijenti retko kada imaju zdravstveno osiguranje, ali njemu je dobrobit životinja na prvom mestu.
  • Dokumentarne FusNote

    image
    Serijal je zamišljen nešto kao vremenska enciklopedija manje poznatih podataka iz naše istorije, umetnosti, sociologije, filozofije - uopšte kulture i društva....
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
  • Zagrebački leksikon

    image
    Znamenitosti, arhitektura, povijest, legende i predaje vezane uz Zagreb i Zagrepčane koji su obilježili povijest najvažniji je dio kojim se bavi ova emisija.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.