poster

Bleja

Bleja

dramski | Srbija

Bleja je kratka igrana struktura u trajanju od desetak minuta, u kojoj pratimo svakodnevna dešavanja u ulazu jedne stambene zgrade u Beogradu.
Osamnaestogodišnjaci Đole i Đura, i nešto mlađe devojčice, Milica i Maja, imaju određene stavove o svemu što im se dešava i svoje odgovore na važna pitanja koje odrastanje u ovoj zemlji i ovom gradu postavlja pred njih.
Taj ulaz u zgradu, koji naši mladi junaci u žargonu nazivaju bleja, jeste ono mesto na kojem nema tabu tema. Sve ono što im se dešava u školi, prva zaljubljivanja, problemi sa prijateljima, roditeljima, problemi nasilja i narkomanije, moralnih i etičkih dilema i trilema, pitanja su na koja naši junaci traže prave odgovore. Ti odgovori su, uglavnom, zabavni, ponekad opori i teški, ali, na neki način, uvek optimistički, bez obzira na sve probleme sa kojima se ta generacija danas i ovde svakodnevno susreće.

Emitovanje na kanalima:

RTS2  

Sledeće epizode:

subota
08:55
Bleja

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.