Radi se o društveno angažovanoj kampanji u nikad aktuelnijem trenutku u javnosti. Za razliku od drugih emisija koje se bave porodičnim nasiljem ovaj serijal se bavi ženama koje su uspešno prevazišle taj problem.
Svaka priča ima dva nastavka. Serijal je koncipiran kao dvodelna celina, a svaki od nastavaka se linkuje na prvi. Izmišljeno ime ženske osobe i način na koji će one pobediti.
U svakoj epizodi dokumentarno se obrađuje autentičan primer koji je tipičan za jednu grupu problema. Istinite priče služe kao ohrabrenje za žene u sličnim okolnostima, ali i pomaže kao vodič za finansijsko osamostaljivanje tih žena.
Složena i dinamična vizuelno-dramaturška struktura koja nije neosnovana i komplikovana - nejasna, već koristi montažna sredstva koja se obraćaju publici u duhu vremena medijske svakidašnjice, a koju najšira publika razume.
Znalački i profesionalno su vizuelizovane emocije i psihološko stanje žrtava, tako što se u opisnim scenama rekonstrukcije konkretnih preživljenih događaja upečatljivo stilizuju, ali ne banalizuju simboli nasilja.
Svaka pojedinačna priča je lična karta žrtava nasilja, ali i uopštio društveni problem kroz naraciju koju predstavljaju predstavnici struke i zvaničnih institucija.

Bilo je na kanalima:

RTS2  

PREPORUKE
  • Arhitektura danas

    image
    Kažu da kuće liče na ljude, a naselja i gradovi na porodice koje u njima žive. Kako arhitekta planira i osmišljava izgled kuće i prostora oko nje? Koliko je...
  • Priče iz lovišta

    image
    U seriji "Priče iz lovišta" uživat ćete i smijati se avanturama iskusnih i mladih lovaca, koji otkrivaju neke od najzanimljivijih lovačkih trenutaka.
  • Kad naš brod plovi

    image
    U emisiji "Kad naš brod plovi" upoznajte dvojac koji putuje duže cijele jadranske obale i njezinih otoka kako bi istražili ribolov. Postoje razne ribolovne...
  • Vrlo zanimljiva emisija o svemu

    image
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.