Liga kup Engleske (engl. Football League Cup; poznat i kao Liga kup) jeste englesko fudbalsko takmičenje. U kupu učestvuju 92 kluba, 20 klubova iz Premijer lige i 72 kluba iz Fudbalske lige (2−4. liga), koja organizuje takmičenje. Pobednik Liga kupa obezbeđuje učešće u UEFA ligi Evrope. Igra se po jednostrukom kup sistemu (jedna utakmica gde poraženi ispada), osim u polufinalu, kada se igraju dve.
Liga kup je manje prestižan od FA kupa, pa često veliki klubovi iz Premijer lige igraju se rezervnom ekipom, tako da se često dešava da nižerazredni klubovi pobeđuju premijerligaše.
Finalne utakmice su se od sezone 1966/67. igrale na starom Vembliju, a od 2001. do 2008. se igralo na Milenijum stadionu, dok se od 2008. igra na novom Vembliju.

Bilo je na kanalima:

Arena Sport 1 RS  Arena Sport 1 Premium  Arena Sport 3 Premium  Arena Sport 2 Premium  Arena Sport 5 RS  Arena Sport 2 RS  Arena Sport 4 RS  Arena Sport 8 RS  Arena Sport 3 RS  Arena Sport 6 RS  Arena Sport 7 RS  SK1 RS  SK2 RS  SK3  

PREPORUKE
  • Premijer liga Bosne i Hercegovine

    image
    M:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine prvi je stepen takmičenja i najjača fudbalska liga u Bosni i Hercegovini. Organizuje je Fudbalski savez Bosne i...
  • Belgian Pro League

    image
    Prva liga Belgije, poznata kao Belgijska prva divizija A (hol. Eerste klasse A) i Župiler Pro liga iz sponzorskih razloga, je najviša fudbalska liga u Belgiji....
  • Friendly Matches Football

    image
    Prijateljske fudbalske utakmice se smatraju nenatjecateljskim i uglavnom se koriste za "zagrijavanje" igrača za novu sezonu/natjecateljsku utakmicu.
  • Allsvenskan

    image
    Prva liga Švedske u fudbalu je najviše fudbalsko ligaško takmičenje u Švedskoj.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.