poster

Mumija

The Mummy (1999)

akcioni, fantazija, avanturistički | SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Maroko
Reditelj: Stephen Sommers
Pink SciFi & Fantasy | sreda | 21:00


Ocena: 7.1/10
Ocena korisnika: 8.7/10
(228 glasova)

SINOPSIS

Zbog ubistva faraona Setija i seksualnog odnosa sa njegovom ljubavnicom, egipatski sveštenik Imhotep je mumificiran živ i na njega je bačena kletva. Ali, 1923. probude ga lovci na blago i moraju da ga zaustave pre nego što uništi svet.
Galantni legionar, Rik O’Konel, i Beni, njegov proračunati saradnik, slučajno otkriju skrivene ruševine Hamunaptre tokom bitke 1923. godine – 3.000 godina nakon što je Imhotep pretrpeo sudbinu goru od smrti. Mumifikacijom će njegovo telo ostati živo čitavu večnost i to će mu biti kazna za zabranjenu ljubav. Nekoliko godina kasnije, dok O’Konel trune u zatvoru čekajući gotovo siguno pogubljenje, shvata da informacija o tačnoj lokaciji Hamunaptre može da mu spasi život. Legendarno bogatstvo zakopano u pesku Hamunaptre postalo je opsesija za lovce na blago i arheologe, i tako se O’Konel nađe u neobičnom društvu lepe, ali trapave egiptološkinje Evelin i njenog beskorisnog brata, Džonatana. Njih troje napuštaju Kairo i odlaze na put koji ih vodi do Nila, preko nemilosrdne Sahare, do mesta gde će se suočiti sa zlom silom koja poseduje nezamislivu moć.

Fotografije

MumijaMumijaMumijaMumijaMumijaMumijaMumijaMumijaNBCUNBCUNBCUNBCUMumijaMumija

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.