poster

Културна баштина: Арборетум Трстено

Kulturna baština (2014)

Документарец | хрватска
Режисер: Paula Jusić, Đelo jr. Jusić

сезона: 1

епизода: 35

Содржина

Најстарији ботанички врт и једини арборетум на средоземном дијелу Хрватске налази се у истоименом мјесту Трстено, удаљеном петнаестак километара од Дубровника. У свом ренесансном и јединственом богатству сједињује културну и природну баштину. Основан је 1948. године на простору повијесног ладањског посједа дубровачке племиќке обитељи Гучетиќ-Гоззе, а у цјелини је законом заштиќен као споменик вртне архитектуре. Познат је по повијесним перивојима и по збирци средоземних и егзотичних врста биљака. Дјелатност Арборетума усмјерена је на заштиту и одржавање културно-повијесних и природних знаменитости.
Нараторица: Паула Јусиќ

Сцеарист:
Продуцент: Paula Jusić
Уредник: Edda Dubravec

Слики

Културна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум ТрстеноКултурна баштина: Арборетум Трстено

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.